ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πιο κοντά στο όνειρο! Τότε θα παλέψει για τον τελικό - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πιο κοντά στο όνειρο! Τότε θα παλέψει για τον τελικό - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας τενίστας απέχει δύο βήματα από το να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του, κατακτώντας ένα Grand Slam.

Ο Τσιτσιπάς έκανε μια ιστορική ανατροπή κόντρα στον Ράφα Ναδάλ και προκρίθηκε για τρίτη φορά στην καριέρα του σε ημιτελικό Grand Slam. Επίσης, έγινε μόλις ο τρίτος τενίστας που κερδίζει τον σπουδαίο Ισπανό, ενώ βρέθηκε πίσω με 0-2 σετ.

Η συγκεκριμένη νίκη φέρνει τον Έλληνα τενίστα ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο του, το οποίο όπως δήλωσε πρόσφατα είναι να κατακτήσει ένα Grand Slam. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται να κάνει άλλα δύο για να το πραγματοποιήσει στο Australian Open.

Σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες φορές, αντίπαλος του δεν θα είναι ένας από του Big-3 του τένις, αλλά ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος, βέβαια, είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένος και μετρά 19 συνεχόμενες νίκες.

Η ώρα και το κανάλι

Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό το πρωί της Παρασκευής (19/2). Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει όχι πριν τις 10:30π.μ. Και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από το Eurosport, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε, είτε μέσω της Nova, είτε μέσω της υπηρεσίας Eurosport player.

ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημιτελικοί

Πέμπτη 18/02

10.30 Τζόκοβιτς - Καράτσεφ

Παρασκευή 19/02

10.30 Μεντβέντεφ - Τσιτσιπας

Τελικός

Κυριακή 21/02

Ώρα έναρξης 10.30

Οι αλλαγές στην παγκόσμια κατάταξη

Η νίκη του Τσιτσιπά επί του Ναδάλ μπορεί να φέρει σημαντικές αλλαγές στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ «σφράγισε» ένα σπουδαίο ρεκόρ. Μετά τον αποκλεισμό του Ισπανού, ο Τζόκοβιτς θα παραμείνει στο Νο1 ό,τι και να γίνει στο Australian Open.

Ο Σέρβος, λοιπόν, είναι σίγουρο ότι θα σπάσει την κορυφαία επίδοση για τις περισσότερες συνεχόμενες εβδομάδες παραμονής στο Νο1, η οποία αυτή τη στιγμή ανήκει στον Ρότζερ Φέντερερ με 310.

Επίσης, ο Ναδάλ μπορεί να υποχωρήσει στο Νο3, καθώς αν ο Μεντβέντεφ κερδίσει το πρώτο του Grand Slam της καρίερας του, τότε θα ανέβει πάνω από τον Ισπανό.

Όσον αφορά στον Έλληνα τενίστα, μπορεί να κερδίσει κι αυτός θέση και να βρεθεί στο No5, κάτι που θα συμβεί αν προκριθεί στον τελικό του Australian Open. Σε περίπτωση που τα καταφέρει τότε θα προσπεράσει τον θρυλικό Ρότζερ Φέντερερ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 755 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - Στους 313 οι διασωληνωμένοι, 13 νεκροί σε 24 ώρες