ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ατσάλινος»! - Φουλ για τίτλο στο Ρότερνταμ (photos+video)

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ατσάλινος»! - Φουλ για τίτλο στο Ρότερνταμ (photos+video)

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο... αλύγιστος Έλληνας πρωταθλητής επιβίωσε και στην τρομερή μάχη με τον Κάρεν Χατσάνοφ, νίκησε 2-1 σετ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά του Ρότερνταμ.

Ο μαχητικός Ρώσος τενίστας έβαλε δύσκολα στον Τσιτσιπά, ο οποίος βρέθηκε πίσω με 1-0 σετ, αλλά στο φινάλε ήταν αυτός που πανηγύρισε την πρόκριση που τον φέρνει ακόμα πιο κοντά στον τίτλο.

Ο 22χρονος πρωταθλητής έδειξε χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία και βγήκε νικητής σε μια τρομερή μάχη που κράτησε 2 ώρες και 45 λεπτά. Πλέον, περιμένει τον νικητή της αναμέτρησης του Αντρέι Ρούμπλεφ με τον Ζερεμί Σαρντί.

Με την τρίτη του νίκη σε ισάριθμα ματς με αντίπαλο τον Κατσάνοφ, ο Τσιτσιπάς επέστρεψε στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, ξεπερνώντας τον θρύλο του αθλήματος, Ρότζερ Φέντερερ.

Μολονότι ξεκίνησε καλά τον αγώνα κι εκμεταλλεύτηκε την πρώτη ευκαιρία που είχε για break, ο Τσιτσιπάς είδε τον Κατσάνοφ να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός και τελικά να παίρνει το πρώτο σετ με 6-4.

Η απάντηση του Έλληνα τενίστα ήταν εντυπωσιακή, καθώς έκανε δύο break και πήρε τα πέντε πρώτα game του δεύτερου σετ, ο Ρώσος απάντησε παίρνοντας τα επόμενα τρία. Τελικά, ο Τσιτσιπάς επικράτησε 6-3 κι ισοφάρισε σε 1-1.

Στο τρίτο και καθοριστικό σετ, ο 22χρονος τενίστας υπέπεσε σε ορισμένα μαζεμένα λάθη, ειδικά στο τέταρτο game, όπου ο Κατσάνοφ τα εκμεταλλεύτηκε, κάνοντας το break και το υπέρ του 3-1.

Ο Τσιτσιπάς επέστρεψε ισοφαρίζοντας σε 3-3, ενώ δεν πτοήθηκε ούτε όταν βρέθηκε να σερβίρει για την παραμονή του στο ματς. Για την ακρίβεια έβγαλε μια τρομερή ενέργεια, καθώς με love game αρχικά ισοφάρισε (5-5) και στη συνέχεια έκανε το break, ανατρέποντας πλήρως την κατάσταση.

Ο Έλληνας πρωταθλητής σέρβιρε για τη νίκη και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και κερδίζοντας το τρίτο σερί game του πήρε την πρόκριση για τους «4» του τουρνουά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο: Λύθηκε ο «γρίφος» του κωδικού 4