Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Κίνα δίνει εμβόλια για τους αθλητές – Έτσι δεν θα παρακάμψουν τους πολίτες

Newsbomb

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ΔΟΕ γνωστοποίησε ότι ήρθε σε συμφωνία με την Κίνα, ώστε να δώσει εμβόλια στην Ιαπωνία, για τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού.

Στόχος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής είναι να εμβολιαστούν όλοι οι αθλητές πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι αναβλήθηκαν πέρσι λόγω του κορονοϊού κι άπαντες συμφωνούν ότι δεν μπορεί να συμβεί το ίδιο και φέτος.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, ανέφερε: «Είμαστε ευγνώμονες για αυτή την προσφορά που δείχνει το αληθινό Ολυμπιακό πνεύμα της αλληλεγγύης», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο οι αθλητές να παρακάμψουν τη σειρά προτεραιότητας και να εμβολιαστούν πριν από τον γενικό πληθυσμό.

Μάλιστα, γι' αυτό τον λόγο θα προσφέρει δύο έξτρα δόσεις για κάθε εμβόλιο στις χώρες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, για να το διαθέσουν στο κοινό. «Η ΔΟΕ θα πληρώσει για δύο παραπάνω δόσεις που μπορούν να διατεθούν για το κοινό στις χώρες αυτές, αναλόγως με τις ανάγκες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπαχ.

Η διανομή των εμβολίων θα γίνει είτε μέσω διεθνών πρακτορείων, είτε από τις υπάρχουσες συμφωνίες που έχουν οι χώρε με την Κίνα, η οποία να θυμίσουμε ότι δίνει το εμβόλιο σε παραπάνω από 45 χώρες.

Δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για τον κόσμο

Στο μεταξύ, η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020», Σέικο Χασιμότο, δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη ληφθεί οριστική απόφαση για το αν θα επιτραπεί η παρουσία φιλάθλων από το εξωτερικό στη διοργάνωση, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα. Επίσης, τόνισε ότι θα ήθελε η απόφαση για την παρουσία ή μη ξένων φιλάθλων να ληφθεί πριν την έναρξη της λαμπαδηδρομίας στις 25 Μαρτίου.

Την Τετάρτη, πολλά ΜΜΕ μετέδωσαν από την Ιαπωνία ότι η κυβέρνηση της χώρας έχει αποφασίσει να κάνει τους Αγώνες του Τόκιο που ξεκινούν στις 23 Ιουλίου, χωρίς την άφιξη φιλάθλων από το εξωτερικό, για το φόβο αύξησης των κρουσμάτων της COVID-19.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καθαρά Δευτέρα 2021: Σκέψεις για έκτακτο σχέδιο προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved