ΣΠΟΡ

Top10: Αυτά είναι τα δέκα πιο δύσκολα αθλήματα σε όλον τον κόσμο!

Top10: Αυτά είναι τα δέκα πιο δύσκολα αθλήματα σε όλον τον κόσμο!

Σε όλους μας έχει συμβεί, να παρακολουθούμε ένα ποδοσφαιρικό ματς, έναν αγώνα μπάσκετ, μία «μάχη» στήθος με στήθος πάνω σε κάποιο ρινγκ και να αναρωτιόμαστε, πόσο κόπο χρειάστηκε να διαθέσουν αυτοί οι αθλητές, για να μας χαρίσουν ένα φαντασμαγορικό ντέρμπι που «κόβει» την ανάσα;

Η αλήθεια είναι πως στις περιπτώσεις που το ταλέντο συνδυάζεται με σκληρή προπόνηση και σωστή τεχνική, τότε το αποτέλεσμα αφήνει το κοινό με το στόμα ανοιχτό, όμως υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που τα παραπάνω κριτήρια δεν αρκούν για φέρουν την πολυπόθητη νίκη ή μία θέση στο βάθρο.

Μάλιστα, υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα αθλήματα τα οποία έχει αποδειχθεί πως είναι πολύ πιο δύσκολα από κάποια άλλα, καθώς απαιτούν ένα συγκεκριμένο σύνολο χαρακτηριστικών και ικανοτήτων από του αθλητές. Τα δέκα πιο δύσκολα από αυτά, έχουμε συγκεντρώσει στη λίστα που ακολουθεί παρακάτω!

  1. Ποδόσφαιρο

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το ποδόσφαιρο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια σε όλο τον κόσμο. Παρότι πρόκειται για ένα απλό άθλημα, η δυσκολία του έγκειται στο ότι 22 άνθρωποι κυνηγάνε ταυτόχρονα την ίδια μπάλα. Συνεπώς, απαιτεί αντοχή, δύναμη, ταχύτητα, ευκινησία και φυσικά, ομαδικό πνεύμα!

  1. Χόκεϊ επί πάγου

Το χόκεϊ είναι ένα από τα αγαπημένα αθλήματα των Καναδών και των Ελβετών, το οποίο παίζεται από γυναίκες και άνδρες. Ο λόγος που βρίσκεται στη συγκεκριμένη λίστα, δεν είναι μόνο το γεγονός πως παίζεται πάνω στον πάγο, αλλά ότι η επαφή ανάμεσα στους παίχτες είναι ιδιαίτερα επιθετική και μερικές φορές… επώδυνη.

  1. Μπέιζμπολ – Σόφτμπολ

Το μπέιζμπολ και το σόφτμπολ έχουν ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους, αφού το πρώτο είναι αυτό που αφορά τους άντρες και το δεύτερο τις γυναίκες. Είναι δύο ομαδικά παιχνίδια με παρόμοιους κανόνες και απαιτήσεις. Για εξελιχθεί κάποιος σε έναν δυνατό σκόρερ, χρειάζεται να έχει συγκέντρωση, πειθαρχία και δύναμη, τις οποίες πρέπει να συγχρονίζει με σωματικές ικανότητες, όπως η δύναμη, η αντίσταση και η ταχύτητα.

  1. Τένις

Το τένις είναι το παιχνίδι της πρόκλησης και το άθλημα που χάρισε μία παγκόσμια καταξίωση στον αγαπημένο μας Στέφανο Τσιτσιπά. Θεωρείται ένα από τα δυσκολότερα παιχνίδια σε όλον τον κόσμο, αφού απαιτεί απόλυτη προσήλωση, γρήγορη σκέψη, ευλυγισία κινήσεων και αστραπιαία ταχύτητα.

  1. Πολεμικές τέχνες

Οι πολεμικές τέχνες είναι αθλήματα που συνδυάζουν τη δύναμη, με την ευελιξία και το πνεύμα. Η βασική τους δυσκολία δεν οφείλεται στην τεχνική, αλλά στο γεγονός πως απατούν αφοσίωση, εντατική και μακροχρόνια προπόνηση για να μπορέσει ο αθλητής να φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.

  1. Πυγμαχία

Όποιος έχει παρακολουθήσει έστω και μία φορά στην ζωή του έναν αγώνα πυγμαχίας, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει για ποιον λόγο βρίσκεται στη συγκεκριμένη λίστα. Πρόκειται για να ένα άθλημα που απαιτεί έντονη και καθημερινή σωματική καταπόνηση, άρτια φυσική κατάσταση, ευκινησία και πολλή… υπομονή.

  1. Μπάσκετ

Δύο ομάδες των πέντε παικτών να κυνηγάνε μία μπάλα που χοροπηδάει και πηγαίνει από χέρια σε χέρια, μέχρι να καταλήξει στο καλάθι, σίγουρα από την περιγραφή και μόνο, καταλαβαίνουμε πως το μπάσκετ δεν είναι και το πιο εύκολο άθλημα. Το μπάσκετ, εκτός από ύψος, απαιτεί σβελτάδα, ευκινησία και έντονη σωματική ανάπλαση, ώστε να μπορέσει ο παίκτης να μαρκάρει επιτυχώς τον αντίπαλό του.

  1. Αμερικανικό ποδόσφαιρο

To football των Αμερικάνων είναι το ποδόσφαιρο που παίζεται με τα χέρια και με μία μπάλα σε σχήμα… πεπονιού, ενώ στη χώρα μας το γνωρίζουμε από το καθιερωμένο Super Bowl που διοργανώνεται κάθε χρόνο. Είναι ένα άθλημα ιδιαίτερα δημοφιλές στην Αμερική, το οποίο απαιτεί δύναμη, ευελιξία και απίστευτη ταχύτητα.

  1. Μποξ

Όπως η πυγμαχία έτσι και το μποξ, απαιτεί γερά νεύρα και… στομάχι, για να αποφασίσει κάποιος να ανέβει στο ρίνγκ. Είναι ένα άθλημα που χρειάζεται σωματική διάπλαση, ευελιξία και απίστευτη σβελτάδα, για να καταφέρει κάποιος να βγάλει τον αντίπαλό του νοκ άουτ!

  1. Γυμναστική (Ενόργανη – Ρυθμική)

Η παρουσία της ενόργανης και της ρυθμικής γυμναστικής στην παρούσα λίστα δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη, καθώς πρόκειται για δύο εντυπωσιακά αθλήματα, που απαιτούν επιδέξιες, σχεδόν ακροβατικές ικανότητες από τους αθλητές. Ωστόσο, η δυσκολία τους δεν έγκειται εκεί, αλλά στο γεγονός πως και στις δύο περιπτώσεις, οι αθλητές δεν κρίνονται μόνο από τη δυσκολία των ασκήσεων, αλλά και από τον τρόπο που θα τις εκτελέσουν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.