ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Βασιλιάς» στο Μόντε Κάρλο – Το πρώτο Masters της καριέρας του! (photos+videos)

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Βασιλιάς» στο Μόντε Κάρλο – Το πρώτο Masters της καριέρας του! (photos+videos)

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας τενίστας έκανε μια από τις πιο «μεστές» εμφανίσεις της καριέρας του, νίκησε 2-0 (6-3, 6-3) τον Αντρέι Ρούμπλεφ και κατέκτησε το Μόντε Κάρλο Masters

Ο Τσιτσιπάς εμφανίστηκε συνεπής στο ραντεβού μου με την ιστορία κι εκεί που η μητέρα του είχε κατακτήσει ένα τουρνουά της κατηγορίας juniors, πανηγύρισε το πρώτο «1000άρη» της καριέρας του.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τσιτσιπάς - Ρούμπλεφ 2-0 (6-3, 6-3)

Ο Τσιτσιπάς κέρδισε το... στρίψιμο του νομίσματος κι επέλεξε να ξεκινήσει το ματς σερβίροντας, ενώ ο Ρούμπλεφ αποφάσισε να αλλάξουν πλευρές.

Ωραία μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση για τον Έλληνα τενίστα στο ξεκίνημα του ματς! Υπερασπίστηκε το σερβίς του, ενώ παράλληλα εκμεταλλεύτηκε το πρώτο break point που του παρουσιάστηκε, με αποτέλεσμα να πάρει τα τρία πρώτα game (3-0).

Ο Ρούμπλεφ, όπως ήταν αναμενόμενο αντέδρασε, αλλά ο Στέφανος είχε βρεθεί πλέον στο σημείο που του αρκούσε να μην δεχθεί break και τα κατάφερε εξαιρετικά. Πήρε με love game τα δύο από τα τρία επόμενα, στα οποία σέρβιρε και πήρε το πρώτο πρώτο σετ με 6-3.

Εξαιρετική εικόνα από τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος ήταν συνεπής, απέφυγε τα πολλά λάθη, ενώ με την επιμονή του ανάγκασε τον Ρώσο σε σημαντικά λάθη στο πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ, η ευκαιρία για break δεν ήρθε στο πρώτο αλλά στο τρίτο game. Όπως και να έχει ο Τσιτσιπάς δεν την άφησε να πάει χαμένη, μολονότι ήταν ένα game, το οποίο δεν ξεκίνησε καθόλου καλά. Το ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι στο αμέσως επόμενο game υπερασπίστηκε το σερβίς του χωρίς να χάσει πόντο για το 3-1!

Μεγάλη συγκέντρωση στο παιχνίδι του για τον Έλληνα τενίστα, ο οποίος στο έκτο game κινδύνευσε με break, ωστόσο βγάζοντας και πάλι πλουραλισμό στο παιχνίδι του ανάγκασε τον αντίπαλο του σε λάθη, με αποτέλεσμα να κάνει το 4-2.

Ο Τσιτσιπάς βρέθηκε δύο game μακριά από τον τίτλο και τελικά τα κατάφερε, κάνοντας break στο 9ο για να πάρει και το δεύτερο σετ με 6-3 κι έγινε «βασιλιάς» του Μόντε Κάρλο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εστίαση: Αναγκαίο το άνοιγμα λόγω ...κορονοπάρτι - Τι θα γίνει με εκκλησίες, σχολεία, μετακινήσεις