Formula 1: Απόλυτο αφεντικό στη Βαρκελώνη ο Χάμιλτον! (photos+videos)

Newsbomb

Formula 1: Σαν στο σπίτι του νιώθει στη Βαρκελώνη ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος πανηγύρισε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του

Μια ημέρα μετά την 100η pole position της καριέρας του, ο Βρετανός πιλότος πανηγύρισε την 98η νίκη του. Μάλιστα, το έπραξε και σε μια πίστα, όπου νιώθει ιδιαίτερα άνετα!

Ο επτάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής θριάμβευσε για ακόμα μια φορά στο Grand Prix της Βαρκελώνης, βλέποντας πρώτος την καρό σημαία για συνολικά έκτη φορά (τις πέντε συνεχόμενες).

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ολλανδός Μαξ Φερστάπεν με Red Bull, ενώ τρίτος ήταν ο άλλος οδηγός της Mercedes, ο Φινλανδός Βάλτερι Μπότας, με την «τριπλέτα» του πόντιουμ να είναι ακριβώς η ίδια με την εκκίνηση του αγώνα.

Με τη σημερινή νίκη ο Χάμιλτον έφτασε τις τρεις στους τέσσερις αγώνες του εφετινού πρωταθλήματος της F1 κι αύξησε τη διαφορά του από τον Φερστάπεν στους 14 βαθμούς.

Κι αν αυτή ήταν η κατάληξη, η αρχή του αγώνα ήταν αντίθετη: ο Χάμιλτον έχασε την πρωτοπορία στην πρώτη στροφή με το προσπέρασμα του Φερστάπεν, κατόρθωσε όμως να διατηρηθεί κοντά στον αντίπαλό του ως τα πρώτα pit stop. Ο Ολλανδός μπήκε πρώτος, αλλά στην εξέλιξη της κούρσας, ενεργώντας στρατηγικά, ο Χάμιλτον έκανε δύο pit stop.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Φερστάπεν να μείνει με τη μέση γόμα του πρώτου και ο Χάμιλτον να μειώνει σταδιακά τη διαφορά, ως το σημείο που τέθηκε εκ νέου επικεφαλής του αγώνα, ενώ απέμεναν επτά γύροι πριν την ολοκλήρωσή του.

Κάπως έτσι τερμάτισε τρίτος και ο Μπότας, που νίκησε τον Σαρλ Λεκλέρκ (Ferrari, τέταρτος) επίσης με τη στρατηγική των δύο pit stop. Ο Σέρχιο Πέρεθ (Red Bull) κατέλαβε την πέμπτη θέση, έκτος ήταν ο Ντάνιελ Ρικιάρντο (Mc Laren), ενώ τις υπόλοιπες θέσεις της πρώτης δεκάδας κατέλαβαν κατά σειρά οι Κάρλος Σάινθ (Ferrari), Λάντο Νόρις (McLaren), Εστεμπάν Οκόν (Alpine) και Πιερ Γκασλί (Alpha Tauri).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.428 νέα, 728 διασωληνωμένους και 51 νέους θανάτους ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved