ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στα... κάγκελα ο λαός της Ιαπωνίας, θεατές θέλει ο πρωθυπουργός της!

Ολυμπιακοί Αγώνες Olympic Games

Ολυμπιακοί Αγώνες: Την ώρα που το μεγαλύτερο ποσοστό των Ιαπώνων ζητούν την ακύρωση τους, ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιοσινίντε Σούγκα υποστήριξε ότι θα πρέπει να γίνουν με την παρουσία θεατών.

Πολλές δημοσκοπήσεις, που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες, δείχνουν ότι η πλειοψηφία της κοινής γνώμης στην Ιαπωνία είναι κατά της πραγματοποίησης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Επίσης, δημοσιεύματα των ΜΜΕ της χώρας χαρακτηρίζουν την πραγματοποίηση τους «απειλή για την υγεία» και κάνουν λόγο για «εγωιστική στάση» της ΔΟΕ. Ο Σούγκα, όμως, όχι μόνο δεν έχει καμία αμφιβολία για την διεξαγωγή τους, αλλά τάχθηκε υπέρ της παρουσίας θεατών, τηρώντας τα σχετικά πρωτόκολλα, που έχουν τεθεί σε ισχύ, για αγώνες ποδοσφαίρου και μπέιζμπολ.

«Ακόμη και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, γίνονται αγώνες μπέιζμπολ και ποδοσφαίρου, παρουσία κοινού, με μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού. Νομίζω ότι μπορούμε να χειριστούμε την κατάσταση χρησιμοποιώντας αυτά τα παραδείγματα», σχολίασε σε συνέντευξη του.

Ακόμα κι εάν οι ξένοι θεατές δεν θα μπορούν να μεταβούν στην χώρα που θα φιλοξενήσει την κορυφαία διοργάνωση (23/7-8/8), η παρουσία θεατών στα γήπεδα είναι δυνατή, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της χώρας, τονίζοντας πως η προστασία της ζωής και της υγείας των πολιτών θα είναι προτεραιότητα.

Ο Σούγκα, επιδιώκει επίσης να μειώσει περαιτέρω τον αριθμό των ατόμων που συνδέονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Ο αριθμός των αναμενόμενων επισκεπτών στην Ιαπωνία έχει μειωθεί σε 59.000 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και 19.000 για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Θα ζητήσουμε περαιτέρω μείωση».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ραντεβού από σήμερα και με τα 4 εμβόλια για τους 30-34 ετών - «Στοίχημα» ο εμβολιασμός άνω των 18