ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Με Τζόκοβιτς για τον τίτλο του Roland Garros – Απέκλεισε σε ματσάρα τον Ναδάλ!

Νόβακ Τζόκοβιτς

Στέφανος Τσιτσιπάς: Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει ο Έλληνας τενίστας στον τελικό του Roland Garros.

Μετά από ματς που κράτησε 4 ώρες και 15 λεπτά κι ήταν ένα από τα κορυφαία στην ιστορία, ο «Νόλε» απέκλεισε με 3-1 σετ (3-6, 6-3, 7-6(4), 6-2) τον «βασιλιά» του χώματος, Ράφα Ναδάλ.

Ο Σέρβος τενίστας βρέθηκε να χάνει με 1-0 κατάφερε να σημειώσει ένα εντυπωσιακό come back, καθώς πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του. Κάπως έτσι αφήσει τον Ισπανό εκτός τελικούς στο Grand Slam, όπως είχε κάνει το 2015.

Είναι φυσικά ο μοναδικός που τον έχει κερδίσει δύο φορές στο τουρνουά! Συνολικά, αυτή ήταν η τρίτη ήττα του Ναδάλ στο major του Παρισιού, όπου έχει πλέον ρεκόρ 105-3! Αξίζει να αναφέρουμε ότι είχε να χάσει στο τουρνουά από εκείνη την ήττα πριν από έξι χρόνια, ενώ διατηρεί το απόλυτο στους τελικούς (13/13), αφού φέτος δεν θα βρεθεί εκεί.

Από την πλευρά του, ο Τζόκοβιτς θα διεκδικήσει τον 19ο τίτλο σε Grand Slam στην καριέρα του κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος δίνει το παρών για πρώτη φορά σε ένα τέτοιο ματς.

Ο μεγάλος τελικός του Roland Garros θα διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής (13.06) και η ώρα έναρξης έχει προγραμματιστεί για τις 16:00. Η τηλεοπτική μετάδοση θα γίνει από την ΕΡΤ.

Τα highlights του αγώνα

Οι δηλώσεις του Τζόκοβιτς

Η αποθέωση στον Ναδάλ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση Μέτρων: Όλα όσα θα ισχύουν από το Σάββατο 12 Ιουνίου - Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς