ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Δεν τους θέλει ούτε ο Αυτοκράτορας! - Φοβάται εξάπλωση του κορονοϊού

Ολυμπιακοί Αγώνες Olympic Games

Ολυμπιακοί Αγώνες: Προβληματισμένος είναι ο Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας, Ναρουχίτο, καθώς φοβάται ότι η διεξαγωγή τους μπορεί να προκαλέσει εξάπλωση του κορονοϊού.

Όπως συμβαίνει με την πλειοψηφία των Ιαπώνων, έτσι κι ο Αυτοκράτορας ανησυχεί ιδιαίτερα ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα βγουν σε καλό στη χώρα. Αυτό ανέφερε ο επικεφαλής της Αυτοκρατορικής Υπηρεσίας (IHA), Γιασουχίκο Νισιμούρα.

Μολονότι, η ανησυχία του Αυτοκράτορα χαρακτηρίστηκε ως η εντύπωση του αξιωματούχου και όχι κάτι που εξέφρασε ρητά, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται εάν θα υπάρξει επίσημη τοποθέτησή του για το θέμα.

«Ο Αυτοκράτορας ανησυχεί εξαιρετικά για την τρέχουσα κατάσταση των κρυοσμάτων κορονοϊού», δήλωσε ο Νισιμούρα, για να συμπληρώσει: «Λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες του κοινού, μου φαίνεται να ανησυχεί για το εάν η διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπακών Αγώνων, για τις οποίες είναι επίτιμος οικοδεσπότης, θα προκαλούσε εξάπλωση του κορονοϊού».

naruhito-japan.jpg
O Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας, Ναρουχίτο ανησυχεί ιδιαίτερα ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα βγουν σε καλό στη χώραAP Images

Ο Αυτοκράτορας δεν έχει πολιτική δύναμη, αλλά θεωρείται ευρέως ως μία εικόνα στην Ιαπωνία, αν και είναι σπάνιο να κάνει δημόσιες δηλώσεις. Η συμμετοχή του στην τελετή έναρξης στις 23 Ιουλίου δεν έχει αποφασιστεί ακόμα.

Ερωτηθείς για το σχόλιο, ο διευθύνων σύμβουλος του «Τόκιο 2020», Τοσίρο Μούτο είπε σε δημοσιογράφους: «Η ευθύνη μας είναι να ανακουφίσουμε τις ανησυχίες του κοινού και να διασφαλίσουμε ότι οι Αγώνες θα διεξαχθούν με ασφαλή τρόπο και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε αυτό».

Την Πέμπτη (24/6), σύμβουλοι της μητροπολιτικής κυβέρνησης του Τόκιο προειδοποίησαν ότι οι άνθρωποι μετακινούνται περισσότερο μετά την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην πρωτεύουσα και αλλού αυτήν την εβδομάδα, και αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει την αύξηση των κρουσμάτων. Επίσης, προειδοποίησαν για σημάδια ότι περισσότερες μεταλλάξεις θα μπορούσαν να εξαπλωθούν γρήγορα τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Στο Δρομοκαΐτειο ο 37χρονος ιερομόναχος