ΣΠΟΡ

Λευτέρης Πετρούνιας: Προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες! - Στο Τόκιο για το δεύτερο χρυσό (video)

Λευτέρης Πετρούνιας

Λευτέρης Πετρούνιας: Ο Έλληνας «άρχοντας των κρίκων» έκανε την τέλεια εκτέλεση στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ντόχα, σφράγισε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακοί Αγώνες κι έκανε ξανά όλη την Ελλάδα να φωνάξει μαζί του «Ναι ρε φίλε». 

Ο κορυφαίος αθλητής στους κρίκους δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη σημαντική διοργάνωση του πλανήτη! Ο Λευτέρης Πετρούνιας ξεπέρασε όλες τις δυσκολίες και κέρδισε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στη μεγαλύτερη μάχη της ζωής, όπως ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει τον συγκεκριμένο αγώνα, ο Πετρούνιας έκανε την τέλεια προσπάθεια! Άλλωστε, μόνο έτσι θα μπορούσε να κάνει το εισιτήριο μέσα από τα χέρια του Λιου Γιάνγκ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, πέρα από τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο ήθελε μια βαθμολογία από 15,334 και πάνω. Τελικά, συγκέντρωσε 15,500 κι επιβεβαίωσε ότι είναι ο κορυφαίος! Άλλωστε, η επίδοση του ήταν η καλύτερη συνολικά στους πέντε τελικούς που περιελάμβανε η σημερινή ημέρα.

Χάρη στον θρίαμβό του και με την ολοκλήρωση της σειράς των οκτώ αγώνων των προ-Ολυμπιακών παγκοσμίων κυπέλλων, ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε την πρωτιά στην ειδική κατάταξη των κρίκων και μαζί το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας συνολικά τρεις νίκες που συνοδεύτηκαν με μέσο όρο βαθμολογίας 15,222 β. (Μελβούρνη 2020: 15,066 / Μπακού 2020: 15,100 / Ντόχα 2021: 15,500) και κατορθώνοντας να υποσκελίσει τον Κινέζο Λιου Γιανγκ, οι τρεις αντίστοιχες νίκες του οποίου είχαν συνοδευτεί από μέσο όρο βαθμολογίας 15,166 β. (Κότμπους 2018: 15,200 / Μελβούρνη 2019: 15,166 / Κότμπους 2019: 15,133).

Ο Κινέζος αθλητής είχε αποκτήσει μεγάλο πλεονέκτημα στο ξεκίνημα των συνολικά οκτώ προ-Ολυμπιακών τουρνουά, εκμεταλλευόμενος την αναγκαστική απουσία του Έλληνα πρωταθλητή από τους τέσσερις πρώτους αγώνες (Νοέμβριος 2018 – Απρίλιος 2019), αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση που είχε κάνει στον ώμο.

Ο κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στους κρίκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, παρά τις πολλές δυσκολίες, θα δώσει κανονικά το παρών στη μεγάλη γιορτή του Τόκιο, όπου φυσικά στόχος είναι η δεύτερη συνεχόμενη πρωτιά!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης στο Newsbomb.gr: Κανένας μη εμβολιασμένος σε κλειστό εστιατόριο ή θέατρο από τον χειμώνα