ΣΠΟΡ

Μιχαέλα Λάκη: Το επόμενο wonderkid του τένις είναι από την Ελλάδα

Μιχαέλα Λάκη: Το επόμενο wonderkid του τένις είναι από την Ελλάδα

Το ελληνικό τένις βρίσκεται στο απόγειο της δόξας του (μέχρι την επόμενη μεγάλη επιτυχία) και ήδη στα σπάργανά του «γεννιέται» ένα μεγάλο αστέρι: Η Μιχαέλα Λάκη!

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες εβδομάδες από τις τεράστιες επιτυχίες των Στέφανου Τσιτσιπά και Μαρίας Σάκκαρη στο «Ρολάντ Γκαρός» και το τένις έχει μπει για τα καλά στην ελληνική πραγματικότητα, ένα άθλημα που αρκετοί δεν είχαν (κακώς) σε εκτίμηση.

Γιατί δεν είναι μόνο ο Στέφανος και η Μαρία, οι οποίοι κατάφεραν να μας καθηλώσουν στις τηλεοράσεις μας αλλά υπάρχει και η Μιχαέλα Λάκη. Ένα όνομα μιας 16χρονης από την Λάρισα, η οποία είναι για τους ειδικούς το επόμενο wonderkid του παγκόσμιου τένις.

Αγκαλιά με μια... ρακέτα

Η Μιχαέλα γεννήθηκε στον Τύρναβο της Λάρισας, και από την ηλικία των 5 ετών είχε ήδη αποφασίσει πως η σχέση της με την ρακέτα θα είναι σχέση ζωής.

Δοκίμασε, όπως όλα τα παιδιά άλλωστε, αρκετά αθλήματα ωστόσο όπως η ίδια ομολογεί το τένις ήταν αυτό που της έκλεψε την καρδιά, εξαιτίας του ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού του χαρακτήρα.

Από το πρώτο δευτερόλεπτο, κοντά της οι γονείς και τα τρία αδέρφια της, ωστόσο όταν μπήκε σε πορεία πρωταθλητισμού, σαν παιδί, στερήθηκε πράγματα που είναι αυτονόητα για ένα μικρό παιδί.

«Εγώ σαν παιδί έχω στερηθεί πολλά όσον αφορά τις διακοπές, τον ελεύθερο χρόνο, βόλτες με τις φίλες μου, εκδρομές με τους συμμαθητές και παρά πολλά ακόμη. Όταν ήμουν πιο μικρή με ενοχλούσε αυτό αλλά μετά τα 10 το ξεπέρασα τελείως γιατί είμαι πολύ αφοσιωμένη σε αυτό που θέλω να πετύχω», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της.

Κοντά της, πάντα ο προπονητής της, Φοίβος Μιχαλόπουλος, ο οποίος την έχει βάλει στο... καλούπι του πρωταθλητισμού, με εκπληκτικά αποτελέσματα.

Το 2019 η Μιχαέλα Λάκη έγινε η νέα Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο European Junior Championships 14 & Under, ενώ μέσα στο 2021 μπήκε για πρώτη φορά στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης των κοριτσιών junior της ITF και συγκεκριμένα στο Νο.86!

Είναι μάλιστα μόλις η δεύτερη Ελληνίδα τενίστρια που συμμετείχε σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ14, μετά την Λένα Δανιηλίδου το 1996.

Με πρότυπα την Μαρία και τον Στέφανο

Και αν η Λένα Δανιηλίδου ήταν εκείνη που μας έβαλε σε μια... υποψία για το τένις, η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχουν ήδη «καλλιεργήσει» την επόμενη ημέρα για το άθλημα στην Ελλάδα.

Φυσικά, η Μιχαέλα Λάκη αντιμετωπίζει τα δυο αστέρια του τένις ως είδωλά της, όπως η ίδια παραδέχτηκε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

«Η Μαρία και ο Στέφανος είναι και για εμένα πρότυπα όπως και για όλα τα παιδιά στην Ελλάδα. Έχουν βοηθήσει παρά πολύ στην ανάπτυξη του ελληνικού τένις και δίνουν σε όλους κίνητρο να ασχοληθούν με αυτό όχι μόνο σαν χόμπι αλλά και να ξεκινήσουν πρωταθλητισμό. Τους θαυμάζω και τους δυο παρά πολύ και ελπίζω μια μέρα να φτάσω και εγώ ψηλά σαν και αυτούς, Τα πρότυπα μου εκτός από τον Στέφανο και την Μαρία είναι η Serena Williams και ο Roger Federe!», δήλωσε σε συνέντευξή της.

«Σκαρφάλωσε» στο 21 της παγκόσμιας κατάταξης!

Και αν όλα τα παραπάνω δεν σας έχουν πείσει για την ποιότητα της Μιχαέλας Λάκη, τότε η παγκόσμια κατάταξη Juniors δεν λέει ψέματα.

Τον περασμένο Μάρτιο, η Μιχαέλα Λάκη βρισκόταν στο 38 της παγκόσμιας κατάταξης και πλέον βρίσκεται στο... 21, έχοντας κερδίσει 17 θέσεις σε μόλις 3 μήνες!

Αξίζει να σημειωθεί, πως η Μιχαέλα είναι από τις μικρότερες σε όλη την κατηγορία!

Με όνειρο την κορυφή

Η ίδια πλέον είναι ξεκάθαρη για το τι θέλει: Την κορυφή.

Η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ14 στην Τσεχία, την έβαλε για τα καλά στο... μάτι των ειδικών, με την 16χρονη Λαρισαία να βάζει το όνομά της δίπλα σε θρυλικά ονόματα όπως της Στέφι Γκραφ, Μόνικα Σέλες και Τζαστίν Ενάν.

Η Μιχαέλα δεν είναι απλά μια τενίστρια. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα project του παγκοσμίου τένις. Η τεχνική της και η σωματική της δύναμη, την κάνουν να ξεχωρίζει από τις αντιπάλους της.

Το μότο της είναι ξεκάθαρο: Δουλειά και θέληση.

Ήδη έχει κάνει τις πρώτες προπονήσεις της στην ακαδημία του Πατρίκ Μουράτογλου, προπονητή του Στέφανου Τσιτσιπά ενώ για το όνειρό της είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της, ξεκάθαρα: «Να γίνω νούμερο 1 κόσμου στις γυναίκες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.