ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χάνει το Τόκιο η κορυφαία σπρίντερ στον κόσμο! - Έκανε χρήση μαριχουάνας (video)

Σακάρι Ρίτσαρντσον
AP Images

Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού που θα διεξαχθεί στο Τόκιο θα μείνει η Σακάρι Ρίτσαρντσον, η οποία είναι ίσως η κορυφαία σπρίντερ αυτή την εποχή στον παγκόσμιο στίβο

Η Αμερικανίδα σπρίντερ βρέθηκε θετική κατά τη διάρκεια των trial στις ΗΠΑ, τα οποία έγιναν στα τέλη Ιουνίου και ουσιαστικά τέθηκε εκτός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Αντι-Ντόπινγκ (USADA) την τιμώρησε με προσωρινό αποκλεισμό ενός μήνα από τις 28 Ιουνίου, με την Ρίτσαρντσον να κάνει λόγω για «μια οδυνηρή συναισθηματική κατάσταση», μετά το θάνατο της βιολογικής της μητέρας.

«Οι κανόνες είναι σαφείς, αλλά αυτό είναι θλιβερό σε πολλά επίπεδα. Ας ελπίσουμε ότι η αποδοχή της ευθύνης και η απολογία της θα είναι ένα σημαντικό παράδειγμα για όλους μας ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε με επιτυχία τις λυπηρές μας αποφάσεις, παρά τις δυσάρεστες συνέπειες για αυτές», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της USADA, Τρέιβις Τίγκαρντ.

Όπως διευκρίνισε όμως η ομοσπονδία στίβου των ΗΠΑ τα αποτελέσματα της αθλήτριας διαγράφηκαν και ουσιαστικά τέθηκε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων.

Σε ερώτηση για το αν ήλπιζε να της δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστεί στο Τόκιο, η Ρίτσαρντσον είπε: «Αυτή τη στιγμή απλώς βάζω όλο τον χρόνο και την ενέργειά μου να αντιμετωπίζω αυτό που πρέπει για να θεραπεύσω τον εαυτό μου. Έτσι, εάν μου επιτραπεί να πάρω την ευκαιρία (στους Ολυμπιακούς Αγώνες) θα ήμουν ευγνώμων για αυτό, αλλά αν όχι, τότε θα επικεντρωθώ στον εαυτό μου».

Και πρόσθεσε: «Είναι μόνο μία διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων, είμαι 21 ετών, είμαι πολύ νέα. Σε αντίθεση με τους περισσότερους, έχω πολλούς Αγώνες που μένουν για να αγωνιστώ και έχω αρκετό ταλέντο να στηριχτώ, γιατί όλα όσα κάνω έρχονται από μένα φυσικά, και κανένα στεροειδές, τίποτα. Αυτό το περιστατικό αφορούσε τη μαριχουάνα, οπότε μετά την επιστροφή μου θα επιστρέψω και θα είμαι σε θέση να αγωνιστώ, παίρνοντας κάθε μέτρο προστασίας που χρειάζεται».

Η κάνναβη απαγορεύεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό κατά του Ντόπινγκ (WADA), αλλά εάν οι αθλητές μπορούν να αποδείξουν ότι η χρήση της ουσίας δεν σχετίζεται με τις αθλητικές επιδόσεις, τότε επιβάλλεται αποκλεισμός τριών μηνών και όχι τα συνήθη τέσσερα χρόνια. Εάν μάλιστα, ένας αθλητής είναι πρόθυμος να αναλάβει εγκεκριμένο πρόγραμμα θεραπείας σε συνεργασία με τον εθνικό του οργανισμό κατά του ντόπινγκ, τότε η απαγόρευση μπορεί να μειωθεί σε ένα μήνα.

Επίσης, η Ρίτσαρντσον θα μπορούσε επίσης να ασκήσει έφεση για οποιαδήποτε κύρωση στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανικά ΜΜΕ για Γλυκά Νερά: Τα ύποπτα δρομολόγια του Μπάμπη και η ανακάλυψη της Καρολάιν