Ολυμπιακοί Αγώνες: Σκέψεις για τελετή έναρξης δίχως θεατές - Δύσκολη η κατάσταση στην Ιαπωνία

Newsbomb

AP Images

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πιο πιθανό από ποτέ μοιάζει το σενάριο η τελετή έναρξης της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού να διεξαχθεί δίχως την παρουσία κόσμου, καθώς η κατάσταση στο Τόκιο παραμένει δύσκολη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Kyodo News, η Ιαπωνία είναι πολύ πιθανό να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία θα ισχύσει τουλάχιστον μέχρι την 11η Ιουλίου.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να επεκταθεί κατά έναν μήνα στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο, κάτι που σημαίνει ότι οι περιορισμοί θα ισχύουν καθ' όλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι θα τελειώσουν στις 8 Αυγούστου. Ως εκ τούτου οι εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένου και της τελετής έναρξης, θα πραγματοποιηθούν δίχως θεατές. Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού θα ξεκινήσει στις 23 Ιουλίου, με τους διοργανωτές να κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, όσον αφορά τα σχέδια για την τελετή έναρξης.

Η εφημερίδα Asahi, πάντως, σε δημοσίευμα της ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα μειώσει τον αριθμό των VIP φιλοξενούμενων και διπλωματών, ενώ, επικαλούμενη πηγές, τόνισε ότι, κατά τη διάρκεια των αγώνων, οι εκδηλώσεις που θα γίνουν σε μεγάλους χώρους και μετά τις 21:00 (τοπική ώρα) θα πραγματοποιηθούν δίχως θεατές.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό οι διοργανωτές σκοπεύουν να ζητήσουν από το κοινό να συγκεντρωθεί στους δρόμους για να δει από κοντά τον Μαραθώνιο και το βάδην. Μάλιστα, ήδη έχουν απαγορεύσει τους θεατές από το εξωτερικό και έχουν θέσει όριο στους εγχώριους θεατές στο 50% της χωρητικότητας, έως 10.000 άτομα. Με το κοινό να ανησυχεί για εξάπλωση της πανδημίας, ειδικοί ιατροί έχουν τονίσει ότι η απουσία των θεατών θα ήταν η λιγότερο επικίνδυνη επιλογή.

Το ζήτημα των θεατών πρόκειται να αποφασιστεί σε συνομιλίες που αναμένονται την Πέμπτη (8/7) και θα περιλαμβάνουν τον κυβερνήτη του Τόκιο και τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, ο οποίος θα φτάσει στην Ιαπωνία εκείνη την ημέρα.

Επίσης, η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία, που πρόκειται να φτάσει στο Τόκιο την Παρασκευή (9/7), προκειμένου να... ταξιδέψει μέχρι το στάδιο στην τελετή έναρξης, θα μετακινηθεί από δημόσιους δρόμους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πλημμύρες Μάνδρα: Η πρώτη απόφαση αποζημίωσης για θάνατο 29χρονου - 270.000 ευρώ στην οικογένειά του

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved