Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός λόγω ντόπινγκ δύο Ρώσοι αθλητές – Ο έλεγχος είχε γίνει στην Ελλάδα

Newsbomb

AP Images

Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού έμειναν δύο Ρώσοι κωπηλάτες, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι είχαν κάνει χρήση της απαγορευμένης ουσίας Μελδόνια.

Όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας, Αλεξέι Σβίρινε, οι δύο αθλητές βρέθηκαν θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ στις 17 Ιουνίου στην Ελλάδα, όπου συμμετείχαν σε προπονητικό καμπ.

«Διερευνούμε την υπόθεση. Το δείγμα Β θα ανοίξει για έλεγχο, αλλά καταλαβαίνουμε ότι δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να καταλάβουμε από πού προέρχεται το μελδόνιο», είπε ο Σβίρινε, διαβεβαιώνοντας ότι «ο Μοργκάτσεφ ήταν υπόδειγμα συμπεριφοράς στη δουλειά του και στους κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται στον αθλητισμό».

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, ο οργανισμός αντι-ντόπινγκ της χώρας (Rusada) προειδοποίησε την ομοσπονδία για το θετικό τεστ την 1η Ιουλίου. Οι δύο κωπηλάτες ήταν μέλη της Ολυμπιακής ομάδας (τετράκωπος), αλλά δεν συμπεριλήφθηκαν στον τελικό κατάλογο της ρωσικής αποστολής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που παρουσιάστηκε την Τετάρτη.

Ο Μοργκάτσεφ, είναι 40 ετών και θα συμμετείχε για 4η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ είναι κάτοχος τεσσάρων μεταλλίων σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο 26χρονος Σορίν, δεν έχει μέχρι στιγμής συμμετοχή σε Ολυμπιακή διοργάνωση.

Το Διαιτητικό Αθλητικο Δικαστήριο (CAS) επικύρωσε τον αποκλεισμό της Ρωσίας για δύο χρόνια από όλες τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις τον Δεκέμβριο του 2020 λόγω του μεγάλου σκανδάλου ντόπινγκ στη χώρα. Οι Ρώσοι αθλητές θα συμμετάσχουν επομένως στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο υπό τα χρώματα της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ROC), όμως απαγορεύεται η παρουσίαση της σημαίας ή του εθνικού ύμνου της χώρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επεισόδιο στο λιμάνι του Πειραιά με κάμεραμαν του ΣΚΑΪ και επιβάτη – Έπεσαν «ψιλές» (vid)

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved