ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 - Τένις: Εύκολη νίκη και πρόκριση στους «16» για τον Στέφανο Τσιτσιπά

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020
AP Photo

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε σχετικά εύκολα με 2-0 σετ του Αμερικάνου Φράνσις Τιαφό.

Με αυτή τη νίκη, ο Έλληνας πρωταθλητής πέρασε στους «16» του Ολυμπιακού τουρνουά του τένις ανδρών.

Ο 22χρονος τενίστας έκανε το «δύο στα δύο» στην πρώτη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς μετά τον Γερμανό Φίλιπ Κόλσραϊμπερ (No 112) νίκησε και τον υπολογίσιμο Αμερικανό Φράνσις Τιαφοέ (Νο54) με 6-3, 6-4, για να προκριθεί στους «16»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε και ρεβάνς για τον αποκλεισμό του από τον Τιαφόε στον πρώτο γύρο του Wimbledon, πριν από λίγες εβδομάδες.

Να σημειωθεί πως μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρουσιάστηκε σήμερα στο «Ariake Tennis Park» με μπλουζάκι που είχε το εθνόσημο τυπωμένο!

Αντίπαλος του Τσιτσιπά στους «16» θα είναι ο νικητής του ματς ανάμεσα στον Γάλλο Ούγκο Ιμπέρ και τον Σέρβο Μιομίρ Κετσμάνοβιτς.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Τσιτσιπάς κέρδισε σχετικά εύκολα το πρώτο σετ, καθώς προηγήθηκε με 0-3 και 1-4. Αν και ο Τιαφόε αντέδρασε μειώνοντας σε 3-5 απέναντι στο Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Έλληνας τενίστας ήταν κυρίαρχος στο τελευταίο game του πρώτου σετ για το 3-6.

Ο Αμερικανός πήρε το πρώτο game του δεύτερου σετ, έκανε και το 2-1, για να αντιδράσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνοντας το 2-4.

Μετά το 3-4 από τον Τιαφόε, ο 22χρονος τενίστας δεν άφησε περιθώριο στον αντίπαλό του στο επόμενο game, για το 3-5. Και μετά το 4-5 του Τιαφόε, ο Τσιτσιπάς ήταν σαρωτικός για το 4-6, αποδεικνύοντας πως είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για το βάθρο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Θα «βράσει» η χώρα - Πού θα χτυπήσουν 45αρια - Τι να προσέξουν οι πολίτες