ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρώτη και αήττητη η Ελλάδα - Πέρασε στα προημιτελικά του πόλο! (videos)

Ολυμπιακοί Αγώνες Olympic Games
AP Images

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Μολονότι αγχώθηκε, η Ελλάδα νίκησε 10-9 την Ιαπωνία και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη της σε τρία ματς, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά στο πόλο.

Την εξαιρετική της πορεία συνεχίζει η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης, η οποία είναι μέλος της Stoiximan Tokyo Team και πήρε και μαθηματικά το εισιτήριο για τις «8» καλύτερες ομάδες του τουρνουά.

Μετά τη μεγάλη νίκη επί της Ουγγαρίας και την ισοπαλία με την Ιταλία, οι διεθνείς δυσκολεύτηκαν αρκετά κόντρα στους μαχητικούς Ιάπωνες, αλλά στο τέλος κατάφεραν να πάρουν αυτό που ήταν το ζητούμενο. Τη νίκη...

Με τους Καπότση και Γενηδουνιά (από τρία γκολ έκαστος) να δίνουν λύσεις σε κρίσιμα σημεία και τον Αργυρόπουλο να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ, 32 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεπέρασε τη σθεναρή αντίσταση των οικοδεσποτών και ανέβηκε στην κορυφή του Α' ομίλου με πέντε βαθμούς, όσους έχει και η Ιταλία.

Επόμενη υποχρέωση της εθνικής είναι το Σάββατο (31/7, 13:50 ώρα Ελλάδας), με αντίπαλο την αδύναμη Νότια Αφρική.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 4-4, 2-1, 3-3

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Κολόμβος (π.π.), 1-1 Ινάμπα (πέναλτι), 2-1 Γενηδουνιάς (π.π.), 3-1 Σκουμπάκης (φουνταριστός), 3-2 Γιοσίντα (κόντρα), Αντάτσι (κόντρα), 3-4 Αράι (π.π.), 4-4 Μουρίκης (φουνταριστός), 4-5 Αντάτσι (περιφέρεια), 5-5 Καπότσης (π.π.), 5-6 Ινάμπα (περιφέρεια), 6-6 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 7-6 Καπότσης (π.π.), 8-6 Καπότσης (π.π.), 8-7 Αντάτσι (περιφέρεια), 8-8 Αράκι (π.π.), 9-8 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 9-9 Αράι (π.π.), 10-9 Αργυρόπουλος (π.π.).

Η Eθνική είχε 6/9 με παίκτη παραπάνω, 2 γκολ από την περιφέρεια και 2 από θέση φουνταριστού.

Η Ιαπωνία είχε 3/12 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 3 γκολ από την περιφέρεια και 2 στην κόντρα.

Αποβλήθηκε με αντικατάσταση για διαμαρτυρία (ενώ βρισκόταν στον πάγκο) ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου, 49'' πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου. Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Φουντούλης (5'06'' πριν τη λήξη του αγώνα), ο Βλαχόπουλος (1'31'' πριν το τέλος του παιχνιδιού) και ο Κόπου (47'' πριν το τέλος της αναμέτρησης).

Διαιτητές: Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία), Πουτνίκοβιτς (Σερβία)

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης 1, Καπότσης 3, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος
ΙΑΠΩΝΙΑ (Γιότζι Ομότο): Ταναμούρα, Αντάτσι 3, Κόπου, Σίγκα, Γιοσίντα 1, Σουζούκι, Σιμίζου, Τακάτα, Αράι 2, Ινάμπα 2, Οκάουα, Αράκι 1

Τα highlights

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποστρατικοποίηση νησιών: «Αφού δεν σέβεστε, θα φοβάστε» - Η Ελλάδα απαντά στον Ερντογάν