ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκπληκτικός Σβέρεφ! Άφησε εκτός τελικού τον Νόβακ Τζόκοβιτς (videos)

Ολυμπιακοί Αγώνες Olympic Games
AP Images

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Ο Αλεξάντερ Σβέρεφ πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση κι άφησε εκτός τελικού το Νο1 του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Γερμανός τενίστας πήρε τη νίκη με 2-1 σετ (1-6, 6-3, 6-1) και για πρώτη φορά στην καριέρα του θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Τζόκοβιτς έκανε ένα τρομερό ξεκίνημα και πήρε άνετα το πρώτο σετ με 6-1, αλλά ο Σβέρεφ απάντησε, ισοφάρισε σε 1-1 και στο τρίτο σετ με τρομερή εμφάνιση, ανάγκασε τον Σέρβο στην πρώτη του ήττα μετά από 22 σερί νίκες στο 2021.

Ο Σβέρεφ θα αντιμετωπίσει στον τελικό τον Ρώσο, Κάρεν Χατσάνοφ, ο οποίος επικράτησε 2-0 σετ (6-3, 6-3) του Ισπανού, Πάμπλο Καρένιο Μπούστα στον άλλο ημιτελικό του Ολυμπιακού τουρνουά στο τένις.

Ο Τζόκοβιτς δεν θα μπορέσει έτσι να κάνει αυτό που έχει πετύχει μόνο η Στέφι Γκραφ το 1988, όταν είχε κατακτήσει τα τέσσερα Grand slam και το χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες την ίδια χρονιά. Θα διεκδικήσει, πάντως, το δεύτερο χάλκινο μετάλλιο του, μετά από εκείνο που κατέκτησε το 2008 στο Πεκίνο.

Τα highlights του αγώνα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χαμός σε λιμάνια, ΚΤΕΛ, αεροδρόμια: Εγκαταλείπουν την Αθήνα οι αδειούχοι του Αυγούστου