ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Οι χώρες που δίνουν τα υψηλότερα μπόνους για κάθε χρυσό μετάλλιο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Οι χώρες που δίνουν τα υψηλότερα μπόνους για κάθε χρυσό μετάλλιο
Κι' όμως, δεν είναι στην κορυφή οι ΗΠΑ
AP Photo/David Goldman

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Δεν πάει το μυαλό σας ποιες χώρες βρίσκονται στην κορυφή

Η μεγαλύτερη γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους αθλητές να δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό για να διακριθούν.

Η αλήθεια είναι πως και μόνο η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες η μεγαλύτερη διάκριση για έναν αθλητή, όμως αν αυτή συνοδευτεί και με ένα μετάλλιο, τότε σίγουρα η ικανοποίηση είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Οι αθλητές που φτάνουν στην κατάκτηση χρυσού μεταλλίου, αμείβονται με μπόνους από τη χώρα τους, όμως αυτό διαφέρει από χώρα σε χώρα. Οι περισσότεροι θα περιμέναμε πως υπερδυνάμεις του παγκόσμιου αθλητισμού, όπως είναι οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ιαπωνία και η Ρωσία, θα ανταμείβουν τους χρυσούς Ολυμπιονίκες με μεγάλα ποσά, όμως άλλες είναι οι χώρες που βρίσκονται στην κορυφή.

Σύμφωνα με γράφημα της ιστοσελίδα «Statista», Ινδονησία και Σιγκαπούρη δίνουν το μεγαλύτερο μπόνους στους αθλητές που θα ανέβουν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Η πρώτη, δίνει 746.000 δολάρια για κάθε χρυσό μετάλλιο, ενώ η δεύτερη 744.000 δολάρια. Η Αμερική που παραδοσιακά πρωταγωνιστεί δίνει… μόλις 37.500 δολάρια, ενώ η Βρετανία, δεν ανταμείβει αθλητές για την κατάκτηση μεταλλίων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στη Δάφνη: Ο θάνατος της 31χρονης ήταν μαρτυρικός - Τραύματα από μαχαίρι 28 εκατοστών