ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Μοιράστηκαν» την κορυφή Μπαρσίμ και Ταμπέρι στο ύψος (video)

Ολυμπιακοί Αγώνες Olympic Games
AP Images

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Σε έναν από τους πιο συγκλονιστικούς τελικούς στην ιστορία του ύψους, ο Έσα Μουτάζ Μπασίρ κι ο Τζιανμάρκο Ταμπέρι «μοιράστηκαν» στην πρώτη θέση.

Οι δύο άλτες έδωσαν μια μοναδική παράσταση και στο τέλος συμφώνησαν να μην πάνε σε αγώνα μπαράζ, αλλά να παραλάβουν από ένα χρυσό μετάλλιο ο καθένας τους.

Αμφότεροι πέρασαν τα δύο μέτρα και 37 εκατοστά, ενώ στη συνέχεια απέτυχαν τρεις φορές στα 2.39 μέτρα. Ο Μπασίρ από το Κατάρ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένος για το χρυσό μετάλλιο και υπερέβη όλα τα ύψη από τα 2.24 μέτρα μέχρι και τα 2.37, με την πρώτη προσπάθεια!

Σε αντίστοιχη κατάσταση, εμφανίσθηκε κι ο Ιταλός, Ταμπέρι, ο οποίος είχε όλα τα άλματα επιτυχημένα μέχρι και το 2.37μ, όπως και ο Μπαρσίμ, με αποτέλεσμα να πάρουν από ένα χρυσό μετάλλιο!

Το χάλκινο μετάλλιο, θα παραλάβει ο Λευκορώσος, Μαξίμ Νεντασεκάου, ο οποίος ξεπέρασε τα 2.37 με την πρώτη προσπάθεια, αλλά είχε μία αποτυχημένη προσπάθεια στα 2.35 μέτρα, κρατώντας δύο άλματα για την συνέχεια του αγώνα.

Χαρακτηριστικό της αγωνίας που προσέφερε αυτός ο τελικός, μέχρι να ξεκαθαρίσουν οι τρεις μεταλλιούχοι, είναι το γεγονός ότι επτά αθλητές υπερέβησαν τα δύο μέτρα και 33 εκατοστά, ενώ πέντε εξ' αυτών, ξεπέρασαν και τα 2.35 μέτρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.