ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Άγγιξε» το μετάλλιο η Στεφανίδη σε τρομερό τελικό! Στην 8η θέση η Κυριακοπούλου

Ολυμπιακοί Αγώνες Olympic Games
Intime

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Η Κατερίνα Στεφανίδη έδωσε μια τρομερή μάχη στον τελικό του επι κοντώ, αλλά τελικά έμεινε οριακά εκτός μεταλλίων - Στην όγδοη θέση η Νικόλ Κυριακοπούλου

Η Ελληνίδα αθλήτρια, η οποία είναι μέλος της Stoiximan Tokyo Team, δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο αλλά σίγουρα κέρδισε το χειροκρότημα για την εξαιρετική της παρουσία στο Τόκιο.

Σε έναν τελικό που ξεκίνησε με πολλές άκυρες προσπάθειες, αλλά είχε ένα συγκλονιστικό φινάλε, η Στεφανίδη ήταν μόλις μια από τις τέσσερις αθλήτριες που πέρασαν τα 4.80. Οι πολλές προσπάθειες που χρειάστηκε, όμως, για να φτάσει ως εκεί έφεραν κούραση με αποτέλεσμα στο τέλος να μην μπορέσει να κάνει την υπέρβαση.

Η 31χρονη επικοντίστρια υπερέβη με την 3η προσπάθεια τα 4.50μ και 4.70μ, με την 2η τα 4.80μ, είχε μία ανεπιτυχή στα 4.85μ, ενώ στη συνέχεια άφησε το ύψος για να συνεχίσει στα 4.90μ, όπου είχε δύο άκυρες προσπάθειες.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου πήρε την όγδοη θέση, μαζί με ακόμη τέσσερις αθλήτριες, αφού πέρασαν όλες τα 4.50μ. Η 35χρονη άλτρια, 3η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου το 2015, αρχικά πέρασε με την 2η τα 4.50μ, αλλά δεν κατάφερε να υπερβεί τα 4.70μ.

Το χρυσό μετάλλιο πήγε στην Αμερικανίδα Κέιτι Ναζότ, που υπερέβη τα 4.90μ κι έφθασε στη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε με 4.85μ η Ρωσίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια της Ντόχα, Αντζέλικα Σιντόροβα και το χάλκινο η Βρετανίδα Χόλι Μπράντσοου, επίσης με 4.85μ.

Η τελική κατάταξη στον τελικό του επί κοντώ των γυναικώνolympics.com

«Ήθελα πάρα πολύ ένα μετάλλιο»

Ο Κατερίνα Στεφανίδη στις δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ, ανέφερε...

«Ήθελα πάρα πολύ να φέρω ακόμη ένα μετάλλιο, φάνηκε από τον τρόπο που αγωνίστηκα. Με την τρίτη τα 4.50, με την τρίτη τα 4.70, δεν μπορώ να είμαι απογοητευμένη. Ήρθα με την έκτη καλύτερη επίδοση, βγήκα τέταρτη. Ήμουν η μόνη μεταλλιούχος του '16 που μπήκε στον τελικό. Σήμερα τα θαλάσσωσα, έκανα πολλά τεχνικά λάθη στο τρέξιμό μου. Γι' αυτό μείναμε στα χαμηλά κοντάρια από ένα σημείο και μετά, αλλά κουράστηκα από τις συνεχόμενες προσπάθειες. Πραγματικά δεν μπορώ να είμαι απογοητευμένη, έδωσα έναν πολύ δύσκολο αγώνα, με τιμά το ότι κατάφερα κι έφτασα στα 4μ80 μετά από τρίτες προσπάθειες σε χαμηλότερα ύψη.

Στα 4μ50 άλλαξα κοντάρι μετά τις δύο πρώτες προσπάθειες και με άγχωσε αυτή η επιλογή με το χαμηλότερο κοντάρι. Έγιναν λίγο κάποιες επιλογές από τις δοκιμαστικές, βιαστήκαμε με τα κοντάρια. Έτσι όπως ξεκίνησε ο αγώνας, έκανα το καλύτερο που μπορούσα. Έχω ακόμη, είμαι καλά και είμαι έτοιμη για επίδοση πάνω από το πανελλήνιο ρεκόρ. Ίσως η πίεση των μεταλλίων με άγχωσε πάρα πολύ.

Είχε πολλή ζέστη και υγρασία σήμερα. Ο προκριματικός από τον τελικό είναι πολύ διαφορετικός αγώνας. Στον προκριματικό πάμε να μην χάσουμε, στον τελικό πάμε να κερδίσουμε. Είναι άλλη αίσθηση και επιλογές.

Πιστεύω ότι θα μπορούσα να είμαι στα μετάλλια, έκανα αρκετά λάθη. Κι οι τρεις κοπέλες που πήραν μετάλλιο, είχαν πηδήξει καλύτερα από μένα φέτος. Μου έκανε εντύπωση πως η κοπέλα από την Αγγλία έκανε τόσο καλή εμφάνιση γιατί συνήθως δεν πάει καλά στους μεγάλους αγώνες, αλλά της αξίζει το χάλκινο μετάλλιο. Η Σιντόροβα είναι μία από τις καλύτερες επικοντρίστριες όλων των εποχών κι η Ναζότ έκανε πολλές σπουδαίες προσπάθειες φέτος.

Λέμε να πάμε στο Παρίσι. Φέτος κάναμε μια επιλογή με τα κοντάρια κι ίσως αυτό δημιούργησε πρόβλημα. Κάναμε μία επιλογή που ήταν ρίσκο, με πιο μακριά κοντάρια. Ελπίζαμε πως αυτό θα βγει σε καλό για μια επίδοση πάνω από 4μ90. Ίσως σήμερα με τον τρόπο που έτρεχα και τις συνθήκες, ίσως αν είχα τα άλλα κοντάρια, να ήταν καλύτερα. Έχω αρχίσει να εξοικειώνομαι με τα μεγάλα κοντάρια, αυτά είναι που πιστεύω θα με πάνε πάνω από τα 5 μέτρα.

Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο, μου δώσατε πολλή αγάπη. Ελπίζω σύντομα να τελειώσουν οι φωτιές στην Ελλάδα και να σας ξανακάνω περήφανους στο μέλλον»

Η Νικόλ Κυριακοπούλου, τόνισε από την πλευρά της: «Έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας κάποια στιγμή πίστεψα ότι τα 4.70 θα δώσουν μετάλλιο. Τελικά δεν έγινε. Ακόμη κι έτσι θα ήθελα να έχω περάσει το συγκεκριμένο ύψος. Είμαι χαρούμενη που επιτεύχθηκε ο στόχος μου που ήταν ο τελικός. Η όγδοη θέση δεν είναι και λίγο. Σήμερα δεν ήμουν τόσο καλά όσο θα ήθελα. Θα μπορούσα να το περάσω τα 4.70. Ήταν ένα περίεργος αγώνας. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Έτσι όπως πήγε για εμένα η χρονιά είναι πολύ ευτυχισμένη που είμαι εδώ. Έχουμε και συνέχεια... ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Ο καύσωνας... φεύγει, οι καταιγίδες... έρχονται