ΣΠΟΡ

Rally Acropolis: Σε ρυθμούς WRC το Σύνταγμα! Το «Ράλι των Θεών» στην καρδιά της Αθήνας

Rally Acropolis: Σε ρυθμούς WRC το Σύνταγμα! Το «Ράλι των Θεών» στην καρδιά της Αθήνας

Rally Acropolis: Από το πρωί της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου, η Πλατεία Συντάγματος θα «κινείται» στο ρυθμό του «Ράλι των Θεών»

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο αγώνας θα «περάσει» μέσα από το κέντρο της πρωτεύουσας, δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό, με την εικόνα να μεταδίδεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η κεντρικότερη πλατεία της Ελλάδας θα φιλοξενήσει το Rally Acropolis, αποτελώντας το σημείο όπου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) θα «συστηθεί» σε κάθε πολίτη ή επισκέπτη της Αθήνας.

Στο εσωτερικό της πλατείας, από το πρωί της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου, οι χορηγοί του αγώνα θα υποδέχονται το κοινό στα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερά τους, όπου θα διεξάγονται διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις. Παράλληλα, στο χώρο της πλατείας θα φιλοξενηθεί και έκθεση αγωνιστικών και κλασικών ιστορικών αυτοκινήτων. Η διέλευση θα είναι ελεύθερη, τηρουμένων των μέτρων προστασίας από την πανδημία.

Ειδικότερα για την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, οι δρόμοι γύρω από την Πλατεία Συντάγματος θα συνθέσουν τη μήκους 0,98 χλμ. πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα, COSMOTE 5G Athens Stage, από όπου στις 18:08 θα ακουστεί και ο πρώτος αγωνιστικός ήχος του Rally Acropolis!

Ξεκινώντας από τη Λεωφόρο Β. Αμαλίας, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα περάσουν εμπρός από το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων και, στρίβοντας διαδοχικά αριστερά, θα τερματίσουν επί της οδού Γεωργίου Α', έχοντας κυκλώσει την Πλατεία Συντάγματος.

Στους δρόμους της ευρύτερης περιοχής θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ωστόσο η κυκλοφορία δε θα διακοπεί. Σε κάθε περίπτωση, η Οργάνωση του αγώνα προτρέπει θερμά τους φίλους του Rally Acropolis να αποφύγουν το συνωστισμό, τόσο για λόγους ασφαλείας όσο -κυρίως- για λόγους που σχετίζονται με το ενδεχόμενο μετάδοσης του κορονοϊού.

H COSMOTE 5G Athens Stage θα προβληθεί σε απευθείας μετάδοση από την τηλεόραση της ΕΡΤ, όπως βέβαια και από την COSMOTE TV, που από τις 6 έως και τις 13 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται αδιάκοπα δίπλα στον αγώνα, με το pop-up κανάλι «COSMOTE Sport Acropolis Rally».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος για τον Νίκο Ευαγγελάτο - Πέθανε ο πατέρας του

Μπουρλά: Η Pfizer ξεκίνησε δεύτερη φάση δοκιμών για φάρμακο κατά του κορονοϊού

Υπόθεση Σεμέδο: Κατέθεσε η 16χρονη μάρτυρας - Τι είπε στην ανακρίτρια