ΣΠΟΡ

Rally Acropolis: Ιστορικός θρίαμβος του Ροβάνπερα! Στο WRC μέχρι το 2023 το «Ράλι των Θεών»

Rally Acropolis
AP Images

Rally Acropolis: Ο Κάλε Ροβάνπερα ήταν ο θριαμβευτής στην επιστροφή «Ράλι των Θεών», το οποίο θα συνεχίσει να βρίσκεται στο καλεντάρι του WRC ως το 2023.

Η επιστροφή του Rally Acropolis ήταν εντυπωσιακή, γεμάτη κόσμο στις ειδικές και συνδυάστηκε με μια ιστορική νίκη του Κάλε Ροβάνπερα.

Ο 20χρονος Φινλανδός οδηγός της Toyota έγινε ο νεότερος νικητής του ελληνικού αγώνα, πανηγυρίζοντας τη δεύτερη επικράτηση της καριέρας του σε ράλι μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες (είχε κατακτήσει κι αυτό της Εσθονίας). Μάλιστα, κατέκτησε και την Power Stage της Κυριακής (12/9), παίρνοντας έτσι το μέγιστο των 30 βαθμών.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Οτ Τάνακ της Hyundai, ενώ ο Σεμπαστιάν Οζιέ με Toyota κατέλαβε την τρίτη θέση, κάνοντας ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση και του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Rally Acropolis
Το Top-10 στην τελική κατάταξη του Rally Acropoliswrc.com

Ήρθε για να μείνει…

Το Rally Acropolis ήταν άκρως επιτυχημένο κι όπως έγινε γνωστό θα βρίσκεται στο καλεντάρι του WRC τουλάχιστον ως το 2023. Να θυμίσουμε ότι φέτος επέστρεψε μετά από οκτώ χρόνια κι είχε «κλειδώσει» ότι θα βρίσκεται και την επόμενη σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης με tweet του γνωστοποίησε ότι η… παραμονή του επεκτείνεται για ακόμα μια χρονία. «Και το 2023 θα έχουμε Ράλλυ Ακρόπολις. Η φετινή διοργάνωση ήδη κρίθηκε άρτια και απολύτως επιτυχημένη και εξασφαλίσαμε θέση στο ημερολόγιο του WRC για το 2023», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός ΤΩΡΑ: Ισχυρή δόνηση ταρακούνησε την Αθήνα

Λέκκας στο Newsbomb.gr: Στην Κάτω Κηφισιά το επίκεντρο του σεισμού - Γιατί ήταν τόσο αισθητός

Πέθανε η Κατερίνα Σαραντοπούλου