ΣΠΟΡ

Μαρία Σάκκαρη: Στον τελικό της Οστράβα! Πάει για τον δεύτερο τίτλο καριέρας (vids)

Μαρία Σάκκαρη
AP Images

Μαρία Σάκκαρη: Η Ελληνίδα τενίστρια νίκησε 2-0 (6-4, 7-5) την Ίγκα Σβιότεκ και προκρίθηκε στον τελικό του WTA 500 J&T Banka Ostrava Open

Την εκπληκτική πορεία της μέσα στο 2021 συνεχίζει η Ελληνίδα τενίστρια, η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στον τρίτο τελικό στην καριέρα της.

Η Σάκκαρη μετά το Σαν Χοσέ το 2018 και τη Ραμπάτ το 2019, θα δώσει το παρών στον αγώνα που θα κρίνει τον τίτλο στο Open της Οστράβα, καθώς πραγματοποιώντας μια εντυπωσιακή εμφάνιση επικράτησε του Νο1 του ταμπλό.

Μετά από εννιά σερί χαμένους ημιτελικούς (πέντε το 2021), η 26χρονη τενίστρια κατάφερε να σπάσει την κατάρα και στον τελικό της Κυριακής (26/9) θα διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο στην καριέρα της, μετά από αυτό στη Ραμπάτ πριν από δύο χρόνια.

Αντίπαλος της στον τελικό θα είναι μια εκ των Πέτρα Κβίτοβα ή Ανέτ Κόνταβεϊτ. Μάλιστα, σε περίπτωση που η Τσέχα γνωρίσει την ήττα στον δεύτερο ημιτελικό, η Σάκκαρη θα εξασφαλίσει από σήμερα την παρουσία της στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να τη νικήσει για να βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα της στις δέκα κορυφαίες.

«Δεν επαναπαύτηκα παρά το προβάδισμα. Ήξερα πως αντιμετώπιζα μία από τις καλύτερες παίκτριες του κόσμου. Ήμουν έτοιμη για ένα σκληρό ματς και ένα σκληρό 2ο σετ. Συνολικά πιστεύω πως ήμουν καλή σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Ήταν πολύ καλό το παιχνίδι μου», δήλωσε η Μαρία μετά τη μεγάλη πρόκριση.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Σάκκαρη ξεκίνησε τον αγώνα με break, δείχνοντας με το «καλημέρα» τις διαθέσεις της κόντρα στην Πολωνή, η οποία δεν κατάφερε να κάνει κανένα στο πρώτο σετ. Η Ελληνίδα εκμεταλλεύτηκε και τους 5 άσους που πέτυχε για να κάνει το 1-0 με 6-4.

Στο δεύτερο σετ, η Σβιότεκ μπήκε πιο δυνατά, ωστόσο η Μαρία κατάφερε να «σπάσει» δύο break points και στη συνέχεια να πάρει εκείνη το προβάδισμα. Η 26χρονη τενίστρια έκανε break στο πέμπτο game, για να δει την αντίπαλο της να απαντάει στο όγδοο game.

Η… διαφορά έγινε στο 11ο game του δεύτερου game, εκεί όπου η Σάκκαρη έσπασε ξανά το σερβίς της αντιπάλου της και στη συνέχεια σέρβιρε επιτυχημένα για το σετ, κάνοντας το 2-0 με 7-5.

Τα highlights

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρέας Χριστοφέρος: Το θύμα επίθεσης με οξύ στέλνει το δικό του μήνυμα στην Ιωάννα (video)

Έγκλημα στη Ρόδο: Όταν η αδικοχαμένη Δώρα μιλούσε στην εκπομπή του Νίκου Μάνεση

Ο πατέρας του Mad Clip αποκαλύπτει: Ξέρω τι συνέβη το μοιραίο βράδυ (vid)