ΣΠΟΡ

Κίνα: Αγνοείται σταρ του τένις - Είχε καταγγείλει πολιτικό για σεξουαλική κακοποίηση

 Σουάι Πενγκ
AP Images

Κίνα: Η Σουάι Πενγκ είχε καταγγείλει το στέλεχος της κυβέρνησης, Ζανγκ Γκαολί, για σεξουαλική κακοποίηση κι έκτοτε τα ίχνη της αγνοούνται.

Τα σκάνδαλα #MeToo ταλανίζουν την ασιατική χώρα, ωστόσο η περίπτωση της 35χρονης τενίστριας προκάλεσε χαμό, λόγω των ονομάτων που εμπλέκονται.

Η Πενγκ είχε προχωρήσει στη συγκεκριμένη καταγγελία, μέσω δήλωση της στην πλατφόρμα Weibe, η οποία είναι το αντίστοιχο… Facebook της Κίνας. Όπως ανέφερε ο Ζανγκ την ανάγκασε να κάνει σεξ μαζί του. Το ποστάρισμα της «κατέβηκε» λίγες ώρες αργότερα, χωρίς να διευκρινιστεί αν το έκανε η ίδια ή… λογοκρίθηκε.

Κίνα
Ο Ζανγκ Γκαολί (δεξιά) φοβόταν ότι η Σουάι Πενγκ μπορεί να έχει στην κατοχή της κάποια πράγματα που ενδεχομένως να του έκαναν κακό.dailymail.co.uk

Η Πενγκ είχε αναφέρει ότι δεν υπάρχουν πλέον αποδεικτικά στοιχεία για τα όσα είπε, ωστόσο ο Ζανγκ φοβόταν ότι μπορεί να έχει στην κατοχή της κάποια πράγματα που ενδεχομένως να του έκαναν κακό. Όπως και να έχει από εκείνο το περιστατικό, η τύχη της τενίστριας αγνοείται.

Η Σουάι Πένγκ έγινε γνωστή μετά τη νίκη της στο «διπλό» στο Roland Garros το 2014, ενώ βρέθηκε και μέχρι το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Η WTA εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα. Αναλυτικά...

«Τα πρόσφατα γεγονότα στην Κίνα που σχετίζονται με την Peng Shuai, είναι πολύ ανησυχητικά. Ως οργάνωση που αναφέρεται σε γυναίκες, είμαστε αφοσιωμένοι στις αρχές της ισότητας, της ίσης ευκαιρίας και του σεβασμού. Η Peng Shuai και όλες οι γυναίκες πρέπει να ακούγονται και όχι να λογοκρίνονται.

Η περίπτωσή της πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη μέγιστη σοβαρότητα. Περιμένουμε οι κατηγορίες να ερευνηθούν δίκαια, με διαφάνεια και χωρίς λογοκρισία. Η βασική μας προτεραιότητα είναι η υγεία και η ασφάλεια όλων των παικτριών. Μιλάμε γι' αυτό το ζήτημα, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρίκαλα: Φρίκη με την ασέλγεια στην 4χρονη – «Μην πεις τίποτα σε κανέναν», έλεγε ο αστυνομικός

Γιατί η Απογραφή 2021 έχει γίνει viral στο Twitter – Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε

Νέα μέτρα: Τι απαγορεύεται να πωλούν τα σούπερ μάρκετ από το Σαββατοκύριακο