ΣΠΟΡ

Θρήνος στη Formula 1: Πέθανε ο θρυλικός Φρανκ Ουίλιαμς - Ήταν ο μακροβιότερος επικεφαλής ομάδας

Θρήνος στη Formula 1: Πέθανε ο θρυλικός Φρανκ Ουίλιαμς - Ήταν ο μακροβιότερος επικεφαλής ομάδας

Στο πένθος βυθίστηκε την Κυριακή (28/11) ο κόσμος της Formula 1, αλλά και γενικότερα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, λόγω του θανάτου του Σερ Φρανκ Ουίλιαμς.

Ο ιδρυτής και πρώην επικεφαλής της ιστορικής, Williams Racing «έφυγε» άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 ετών, όπως γνωστοποίησε σήμερα η ομάδα.

Όπως ανέφερε: «Αφού εισήχθη στο νοσοκομείο την Παρασκευή, ο Σερ Φρανκ απεβίωσε ειρηνικά σήμερα το πρωί περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του».

Ο εκλιπών ήταν ο μακροβιότερος επικεφαλής ομάδας στην ιστορία της Formula 1, καθώς το 2019 συμπλήρωσε 50 χρόνια ως «αφεντικό» ομάδας στο πρωτάθλημα. Σε αυτό το διάστημα «διοίκησε» δύο ομάδες, η δεύτερη από τις οποίες, η Williams, κατέκτησε επτά πρωταθλήματα οδηγών και εννέα τίτλους κατασκευαστών.

Ο Φρανκ Ουίλιαμς κι η οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένης της κόρης του, Κλερ, η οποία είχε αναλάβει την καθημερινή διαχείριση της Williams από το 2013, αποχώρησαν από τη Formula 1 μετά το ιταλικό Grans Prix του 2020, καθώς η ομάδα εξαγοράστηκε από την αμερικανική επενδυτική εταιρεία Dorilton Capital.

Ο Σερ Φρανκ Ουίλιαμς, ο οποίος τραυματίστηκε στη σπονδυλική στήλη σε αυτοκινητιστικό ατύχημα το 1986, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περπατήσει, άρχισε να μειώνει τον φόρτο εργασίας του στη Formula 1 το 2012, όταν αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της Williams. Η Κλερ Oυίλιαμς ανέλαβε ως η εκπρόσωπος της οικογένειας, ενώ αργότερα διορίστηκε αναπληρώτρια γενική διευθύντρια και ανέλαβε την καθημερινή διαχείριση της ομάδας, ωστόσο ο Σερ Ουίλιαμς διατήρησε τον τίτλο του γενικού διευθυντή.

Ο εκλιπών πέρασε κάποιο διάστημα στο νοσοκομείο το 2016, αναρρώνοντας από πνευμονία, και στη συνέχεια σταμάτησε να ταξιδεύει στους αγώνες. Επίσης, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αλεξανδρούπολη: Το εντυπωσιακό αμερικανικό πλοίο «ARC Independence» «έδεσε» στο λιμάνι

Ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ ξανά στη Χαριλάου Τρικούπη (pics)

Βρετανία: Τι θα συμβεί αμέσως μόλις πεθάνει η Ελισάβετ - «Η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε»