ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Έχω να μιλήσω μήνες με τον Μεντβέντεφ»

Στέφανος Τσιτσιπάς
AP Images

Στέφανος Τσιτσιπάς: Μολονότι δεν έχουν συχνή επικοινωνία, ο Έλληνας τενίστας διατηρεί καλές σχέσεις με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο Τσιτσιπάς τόνισε ότι έχει να μιλήσει κάποιους μήνες με τον Ρώσο κι ότι η μόνη διαφορά που τους χωρίζει είναι μέσα στο γήπεδο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Η σχέση μας είναι καλή. Έγινε καλύτερη μετά το Laver Cup. Δεν έχουμε μιλήσει τους τελευταίους μήνες, αλλά η σχέση μας είναι ανταγωνιστική μόνο στο γήπεδο. Άλλωστε, παλεύουμε για το ίδιο όνειρο».

Σε ερώτηση για το αν ο αγώνας με τον Γιανίκ Σίνερ ήταν ο καλύτερος του το 2022, απάντησε: «Είναι πολύ νωρίς να πω εάν το ματς με τον Γιανίκ ήταν το καλύτερό μου μέσα στο 2022. Σίγουρα έκανα μια πολύ καλή εμφάνιση από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα, χωρίς να έχω αμφιβολίες για τον εαυτό μου και τηρώντας το πλάνο στο κομμάτρι της τακτικής».

Για τις σκέψεις του πριν τον προημιτελικό με τον Ιταλό είπε: «Γνώριζα ότι ο Γιανίκ είναι διψασμένος και ήθελε να παίξει το καλύτερό του τένις. Αν δει κανείς τα προηγούμενα παιχνίδια του θα διαπιστώσει πως ήταν σε εξαιρετική κατάσταση. Προσπάθησα να μείνω προσηλωμένος ώστε να βγάλω το καλύτερο παιχνίδι μου. Ήθελα να φτάσω στο υψηλότερο επίπεδο, γιατί ήξερα ότι θα χρειαζόταν».

Για το αν έχει αφήσει πίσω του την εγχείρηση που έκανε πρόσφατα στον αγκώνα του, ήταν κατηγορηματικός: «Ναι, το πιστεύω. Είναι δύσκολο να ξεχάσω ότι εγχειρίστηκα, γιατί ο γιατρός μου στέλνει κάθε μέρα μηνύματα. Ερχόμενος στο κορτ θέλω να παίξω το καλύτερό μου τένις. Δεν σκέφτομαι ότι θέλω να κερδίσω 3-0 όλους τους αγώνες. Απλά θέλω να βαδίσω σιγά-σιγά και να παίξω καλά. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει μέσα στον αγώνα, αλλά πρέπει να είσαι πανέτοιμος για όλα».

Μεντβέντεφ: «Είναι μεγάλος παίκτης ο Τσιτσιπάς»

Ο Μεντβέντεφ, μετά την επική νίκη επί του Αλιασίμ, σε έναν αγώνα που κράτησε 4 ώρες και 42 λεπτά, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για τη μονομαχία του με τον Έλληνα πρωταθλητή. Αναλυτικά όσα είπε για τον Τσιτσιπά...

«Αν κοιτάξουμε τους καλύτερους, ήταν ικανοί να το κάνουν. Δεν ξέρω πώς, αλλά το έκαναν. Αν θέλω να είμαι μέρος αυτού του γκρουπ, αν και είμαι μακριά τώρα, θέλω να προσπαθήσω να το κάνω. Θα προσπαθήσω να αποθεραπευτώ όσο καλύτερα γίνεται να είμαι έτοιμος να παίξω με τον Στέφανο, διότι είναι μεγάλος παίκτης. Πρέπει να είμαι στα καλύτερά μου για να τον νικήσω».

Η ένατη μονομαχία τους

Οι δυο τους θα τεθούν αντιμέτωποι για ένατη φορά αντιμέτωποι το πρωί της Παρασκευής (28/1), με τον Έλληνα πρωταθλητή να έχει μπροστά της μια μεγάλη πρόκληση. Ο Τσιτσιπάς θα αναζητήσει την τρίτη του νίκη κόντρα στον Ρώσο τενίστα, αναζητώντας παράλληλα «εκδίκηση» για την περσινή ήττα στους «4» του Australian Open.

Η ώρα και το κανάλι

Το πρόγραμμα της φάσης των «4» στο τουρνουά των αντρών θα γίνει γνωστό τα ξημερώματα της Πέμπτης (27/1), ωστόσο οι δύο ημιτελικοί αναμένεται να διεξαχθούν μετά τις 10:30 το πρωί ώρα Ελλάδας. Να θυμίσουμε ότι στον άλλον ημιτελικό ο Ραφαέλ Ναδάλ θα αντιμετωπίσει τον Ματέο Μπερετίνι. Οι αγώνες του Australian Open μεταδίδονται τηλεοπτικά από το Eurosport, το οποίο μπορείτε να δείτε μέσα από τη Nova, το Vodafone TV και τη WIND Vision.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Euroleague: Δοκιμάζονται εντός έδρας Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - Το πρόγραμμα κι οι μεταδόσεις