ΣΠΟΡ

Μαρία Σάκκαρη: Στα ημιτελικά της Αγίας Πετρούπολης με τρομερά ψυχικά αποθέματα! (vids)

Μαρία Σάκκαρη
AP Images

Μαρία Σάκκαρη: Η Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε 2-0 σετ (7(9)-6(7), 6-2) της Ελίζ Μέρτενς και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης.

Η Σάκκαρη θα βρεθεί για δεύτερη φορά στην καριέρα της στους «4» του ρωσικού τουρνουά, πανηγυρίζοντας την τρίτη straight sets νίκη της.

Το Σάββατο (12/2) θα αντιμετωπίσει το Νο56 του κόσμου, Ιρίνα Καμέλια Μπέγκου, με στόχο την παρουσία της στον τέταρτο τελικό σε τουρνουά WTA. Θα είναι η τρίτη τους αναμέτρηση, με τις δύο τενίστριες να έχουν από μια νίκη.

Τα πάντα ουσιαστικά κρίθηκαν στο πρώτο σετ του αγώνα, όπου η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά «αρνήθηκε» να χάσει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκε να επιστρέψει από τρία break για να στείλει το ματς στο tie-break, εκεί όπου έσωσε τρία set points της Βελγίδας για να κάνει το 1-0 με 9-7!

Με την ψυχολογία στα ύψη, η Σάκκαρη κυριάρχησε στο δεύτερο σετ, όπου προηγήθηκε με 5-0. Στη συνέχεια, βέβαια, πήγε να κάνει τα εύκολα δύσκολα, αλλά «έκλεισε» το ματς με 6-2 κι αφού η αντίπαλος της έσωσε τρία match points.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Αέρας» στα προημιτελικά του Ρότερνταμ