ΣΠΟΡ

Γαβριέλλα Παπαδάκη: Η «βασίλισσα» του πάγου είναι Κρητικιά και «περήφανη για το ελληνικό μου αίμα»

Γαβριέλλα Παπαδάκη
Οι Παπαδάκη - Σιζερόν έχουν σπάσει 29 φορές το παγκόσμιο ρεκόρ κι είναι κάτοχοι του στον σύντομο χορό, στον ελεύθερο χορό και στο συνδυασμένο σύνολο.
AP Images

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Γαβριέλλα Παπαδάκη είναι μια από τις κορυφαίες αθλήτριες στην ιστορία του καλλιτεχνικού πατινάζ και αυτό το οφείλει, όπως λέει κι η ίδια, και στο ελληνικό DNA της!

Η 27χρονη αθλήτρια, μαζί με τον παρτενέρ της, Γκιγιόμ Σιζερόν κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στους αγώνες του Πεκίνο και πρόσθεσαν τη μοναδική διάκριση που τους έλειπε σε μια θρυλική καριέρα στον πάγο.

Παπαδάκη και Σιζερόν πήγαν στο Πεκίνο «κουβαλώντας» τον τίτλο του φαβορί! Και τον επιβεβαίωσαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο, καθώς συνδύασαν την πρωτιά τους με παγκόσμιο ρεκόρ! Ήταν το δεύτερο συνεχόμενο σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το αργυρό στην Πιονγκτσάνγκ το 2018.

Οι Παπαδάκη - Σιζερόν έχουν σπάσει 29 φορές το παγκόσμιο ρεκόρ κι είναι κάτοχοι του στον σύντομο χορό, στον ελεύθερο χορό και στο συνδυασμένο σύνολο. Επίσης, έχουν στεφθεί τέσσερις φορές Πρωταθλητές κόσμου και πέντε συνεχόμενες χρονιές Πρωταθλητές Ευρώπης, ενώ έχουν κερδίσει δύο φορές (2017/2019) το χρυσό μετάλλιο στο Grand Prix Final.

Συνδυασμός ελληνικού DNA και γαλλικής φινέτσας

Η Γαβριέλλα γεννήθηκε στις 10 Μαΐου 1995 στην Κλερμόν-Φράν της Γαλλίας κι είναι παιδί μιας έμπειρης προπονήτριας πατινάζ κι ενός Κρητικού, ο οποίος βρέθηκε στη χώρα σε μια προσπάθεια να αναζητήσει μια καλύτερη τύχη! Η γνωριμία του Μανώλη Παπαδάκη και της Κατρίν, ο συνδυασμός του ελληνικού DNA και της γαλλικής φινέτσας, έμελλε να αποτελέσει το μυστικό για τη δημιουργία της «βασίλισσας» του πάγου.

Το έμπειρο μάτι της Κατρίν κατάλαβε από πολύ νωρίς ότι η Γαβριέλλα έχει όλα όσα χρειάζονται για να διαπρέψει στο καλλιτεχνικό πατινάζ. Μαζί πέρασαν ατελείωτες ώρες σκληρής προπόνησης. Σε ηλικία εννιά ετών έγινε καλλιτεχνικό ζευγάρι με τον Γκιγιόμ Σιζερόν, κάτι που θα άλλαζε τα επόμενα χρόνια την ιστορία του αθλήματος. Η Παπαδάκη έφυγε από τη Γαλλία το 2014 και τα τελευταία οκτώ χρόνια ζει στο Μόντρεαλ του Καναδά.

«Διαθέτω τη μαχητικότητα του ελληνικού DNA»

Η Γαβριέλλα Παπαδάκη είναι μια μεγάλη μαχήτρια που παλεύει για να καταπλήξει το κοινό με τα προγράμματα που εκτελεί με τον Σιζερόν. Οι χορογραφίες της χαρακτηρίζονται από υψηλή δεξιότητα και αισθησιασμό. Όπως έχει αναφέρει η ίδια σε συνέντευξη της στη «L’ Equipe», η μαχητικότητα που δείχνει είναι αποτέλεσμα του ελληνικού DNA της. Άλλωστε, σε κάθε ευκαιρία δηλώνει περήφανη για την καταγωγή της.

«Ο πατέρας μου ζούσε στην Αθήνα, στον Κορυδαλλό, αλλά η καταγωγή του είναι από την Κρήτη. Μικρή μιλούσα ελληνικά, όμως έχουν περάσει χρόνια από την τελευταία φορά που ταξίδεψα στην Ελλάδα και τα έχω ξεχάσει όλα», τόνισε στη γαλλική εφημερίδα και συμπλήρωσε ότι: «Νιώθω περήφανη για το ελληνικό μου αίμα».

Τέλος, περιγράφοντας τον τρόπο, με τον οποίο μεγάλωσε, υπογράμμισε ότι «το να είσαι Έλληνας δεν είναι μόνο θέμα καταγωγής, αλλά γονιδιακό. Διαθέτω τη μαχητικότητα που έχει το DNA μου. Όλοι όσοι μαθαίνουν ότι είμαι ελληνικής καταγωγής ξαφνιάζονται».

Ο πατέρας της σερβίρει γύρο στο Όστιν

Ο πατέρας της Γαβριέλλας, Μανώλης, μερικά χρόνια μετά τη γέννηση της μετακόμισε στο Όστιν του Τέξας, αναζητώντας το αμερικανικό όνειρο. Πλέον, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους εστιάτορες, με το Big Fat Greek Gyros να είναι από τα πιο φημισμένα μαγαζιά της περιοχής. Το ότι δηλώνει περήφανος για την κόρη του όπου βρεθεί είναι κάτι που δεν χρειάζεται να τονίσουμε. Είναι αυτονόητο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Χρυσοί η Παπαδάκη και ο Σιζερόν με Ολυμπιακό ρεκόρ (video)