ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πέρασε από «χίλια κύματα», αλλά προκρίθηκε - Δείτε τα highlights

Στέφανος Τσιτσιπάς
Twitter: @bcnopenbs

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας τενίστας νίκησε 2-1 σετ τον Ίλια Ιβάσκα και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του τουρνουά της Βαρκελώνης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε την πρόκριση, μετά από ένα επεισοδιακό ματς που ξεκίνησε την Τετάρτη κι ολοκληρώθηκε σήμερα, ενώ ο κόσμος φώναζε ζητώντας τα χρήματά του πίσω!

Χωρίς αμφιβολία ήταν μια άκρως περιπετειώδης πρόκριση για τον Έλληνα τενίστα, ο οποίος είδε τον αντίπαλο του να δείχνει ένα καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με χθες. Το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, όμως, εμφανίστηκε σοβαρός στα κρίσιμα σημεία και πήρε δίκαια την πρόκριση για τον τρίτο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. Η αναμέτρηση τους θα διεξαχθεί την Μ. Παρασκευή (22/4), όχι πριν τις 14:30 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από το CosmoteSport6HD.

Όσον αφορά στον αγώνα με τον Ιβάσκα, ο Τσιτσιπάς εκμεταλλεύτηκε το σερβίς του κι έκλεισε (6-1) το πρώτο σετ, στο οποίο ήταν μπροστά με 5-1 πριν τη διακοπή. Στο δεύτερο, ο Έλληνας τενίστας δεν εκμεταλλεύτηκε τα break points που είχε κι έτσι ο Ιβάσκα το πήρε με 6-4. Στο τρίτο και καθοριστικό σετ, ο Τσιτσιπάς βρήκε τα breaks που ήθελε προηγήθηκε με 5-2 και τελικά έκλεισε το σετ στο σερβίς του.

Τσιτσιπάς: «Δύσκολος αντίπαλος ο Ντιμιτρόφ»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ότι: «Είναι κάτι που δεν το συναντάς συχνά, θέλει υπομονή, αναμονή και πνευματικά είναι δύσκολο να είσαι σε ένα τέτοιο παιχνίδι που δεν έχει ολοκληρωθεί και έρχεσαι την επόμενη μέρα και είμαι ανακουφισμένος που ήρθαμε να παίξουμε σήμερα». Επίσης, μίλησε:

Για το τι έκανε τις οκτώ ώρες που περίμενε την πρώτη μέρα ώστε να παίξει ξανά: «Είναι μέρος του παιχνιδιού, δεν συμβαίνει συχνά στη διάρκεια ενός τουρνουά νομίζω από εδώ και πέρα είμαι προετοιμασμένος για τα πάντα».

Για τη συνέχεια του τουρνουά: «Ας ελπίσουμε ότι αύριο δεν θα βρέχει, να έχουμε μια όμορφη μέρα με τένις και να βρεθούμε πίσω το γήπεδο και να είμαι φρέσκος».

Για τον Ντιμιτρόφ που θα αντιμετωπίσει στους «16»: «Δύσκολος αντίπαλος σε αυτή την επιφάνεια θα πρέπει να είμαι καλά προετοιμασμένος».

ΤΑ HIGHLIGHTS

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Τσιτσιπάς: Οι θεατές ζητούσαν επιστροφή χρημάτων στον αγώνα του (vid)