ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Με επιβλητική ανατροπή στα προημιτελικά της Ρώμης - Τα highlights του αγώνα

Στέφανος Τσιτσιπάς: Με επιβλητική ανατροπή στα προημιτελικά της Ρώμης - Τα highlights του αγώνα

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε 2-1 σετ (4-6, 6-0, 6-3) του Κάρεν Χατσάνοφ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά της Ρώμης.

Ο Τσιτσιπάς έχασε το πρώτο σετ, αλλά από εκεί και πέρα έπαιξε εξαιρετικό τένις και πήρε τη νίκη σε 1 ώρα και 50 λεπτά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κέρδισε εννιά συνεχόμενα games και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Ρώσο τενίστα κόντρα στον οποίο έχει πλέον ρεκόρ 5-0.

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τον Έλληνα, ο οποίος δέχθηκε «break» στο πρώτο game, ενώ ο Χατσάνοφ «έσπασε» ξανά το σερβίς του στο ένατο game για να κάνει το 5-4, για να φτάσει στη συνέχεια στο 1-0.

Η αντίδραση του Τσιτσιπά ήταν εντυπωσιακή! Με «όπλο» το άκρως αποτελεσματικό σερβίς του, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του, ισοφαρίζοντας σε 1-1 χωρίς να χάσει game.

Συνεχίζοντας το ίδιο εντυπωσιακά κι έχοντας 13/14 κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς, κυριάρχησε απόλυτα και στο τρίτο σετ, για να φτάσει στην 28η νίκη του στο 2022. Επόμενος αντίπαλος θα είναι ένας εκ των Κραϊνοβιτς ή Σίνερ.

ΤΑ HIGHLIGHTS

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Σημασία έχει ότι βρίσκω τον δρόμο μου»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: «Ήταν ένα εξαιρετικό ματς. Ανέβασα το παιχνίδι μου στο δεύτερο σετ και μπόρεσα να δώσω συνέχεια μετά από κάθε πόντο. Χαλάρωσα λίγο και συγκεντρώθηκα στο βάθος λίγο περισσότερο. Σέρβιρα πολύ καλά προς το τέλος του τρίτου σετ. Κατάφερα να μείνω ψύχραιμος σε κάθε σερβίς, δεν βιαζόμουν. Προσπάθησα να οραματιστώ τα σχέδιά μου και ήταν ένα εξαιρετικό τελευταίο game. Δεν ήταν εύκολοι αγώνες, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι βρίσκω τον δρόμο μου».

Διαβάστε επίσης:

Τσιτσιπάς: Επικό! Φίλαθλος σήκωσε σημαία του ΠΑΣΟΚ στη Ρώμη και έγινε viral (vid)