ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στα ημιτελικά της Ρώμης και «βλέπει» τελικό - Λιποθύμησε θεατής πριν το φινάλε

Στέφανος Τσιτσιπάς
AP Images

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε 2-0 σετ (7-6(5), 6-2) του Γιανίκ Σίνερ και προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του στους «4» του Masters της Ρώμης.

Ο Τσιτσιπάς ήταν σε ακόμη ένα ματς εξαιρετικός και πλέον βρίσκεται ένα βήμα πριν την πρώτη του συμμετοχή στον τελικό του Internazionali BNL D’Italia. Τελευταίο εμπόδιο για να βρεθεί εκεί θα είναι ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Οι δύο τενίστες είχαν τεθεί αντιμέτωποι και στους «4» του Madrid Open, με τον Γερμανό να επικρατεί με 2-1 σετ, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό. Ο Στέφανος, λοιπόν, θα επιδιώξει να πάρει εκδίκηση, ώστε να βρεθεί στον 20ο τελικό της καριέρας του διεκδικώντας τον ένατο τίτλο του και δεύτερο μέσα στο 2022 (μετά το Μόντε Κάρλο).

Όσον αφορά στον προημιτελικά, Τσιτσιπάς και Σίνερ προσέφεραν θέαμα, με τον Έλληνα πρωταθλητή να διατηρεί την ψυχραιμία του, κάτι που του επέτρεψε να αντέξει στην πίεση του αντιπάλου του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πνευματική συγκέντρωση που είχε ήταν αυτή που του επέτρεψε να επικρατήσει στα tie break (7-5) του πρώτου σετ, το οποίο είχε διάρκεια 87 λεπτά. Κάπως έτσι απέκτησε και την απαιτούμενη ώθηση, ώστε να κυριαρχήσει στο δεύτερο σετ, το οποίο πήρε με 6-2.

Απρόοπτο πριν το φινάλε

Πριν από τον τελευταίο πόντο υπήρξε μια διακοπή περίπου δέκα λεπτών, καθώς ένας θεατής στις εξέδρες ένιωσε αδιαθεσία και χρειάστηκε να του δοθούν οι πρώτες βοήθειες. Το ευχάριστο είναι ότι, όπως έδειξαν οι κάμερες, ο φίλαθλος μετά από λίγο στάθηκε ξανά στα πόδια κι άρχισε να συνέρχεται σταδιακά. Μετά από λίγο ο αγώνας συνεχίστηκε κι ολοκληρώθηκε κανονικά.

ΤΑ HIGHLIGHTS

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στο Νο4 του κόσμου μετά τον αποκλεισμό του Ράφα Ναδάλ!