ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Παίζει μια θέση στη Στουτγκάρδη – Κορυφαία δυάδα χωρίς Big-3, 19 χρόνια μετά!

Στέφανος Τσιτσιπάς: Παίζει μια θέση στη Στουτγκάρδη – Κορυφαία δυάδα χωρίς Big-3, 19 χρόνια μετά!

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας τενίστας έχασε μια θέση μετά το Roland Garros και κινδυνεύει να χάσει άλλη μια αν δεν φτάσει ως τον τελικό στη Στουτγκάρδη, ενώ η επόμενη Δευτέρα (13/6) θα είναι ιστορική για το παγκόσμιο τένις.

Ο Τσιτσιπάς βρίσκεται πλέον στο Νο5 του κόσμου, αλλά από την ερχόμενη Δευτέρα (13/6), είναι πιθανό να βρίσκεται μια θέση πιο κάτω.

Τη συγκεκριμένη ημέρα θα αφαιρεθούν οι βαθμοί που πήραν οι τενίστας από το Roland Garros του 2021, με τον Έλληνα πρωταθλητή και τον Νόβακ Τζόκοβιτς να είναι οι δύο μεγάλοι χαμένοι, καθώς πέρσι έφτασαν μέχρι τον τελικό.

Για να αποφύγει νέα «απώλεια» στην παγκόσμια κατάταξη, ο Τσιτσιπάς θα πρέπει να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τον τελικό στο τουρνουά της Στουτγκάρδης, στο οποίο αγωνίζεται αυτή την εβδομάδα.

Σε περίπτωση που τα καταφέρει θα παραμείνει στο Νο5, αφήνοντας από κάτω του τον Κάσπερ Ρουντ. Ο Νορβηγός τενίστας με την παρθενική του συμμετοχή σε τελικό Grand Slam στο γαλλικό Grand Slam έκανε νέο career-high, ανεβαίνοντας στο Νο6.

Χωρίς κάποιον από το Big-3 μετά από 19 χρόνια!

Μια από τις βασικότερες αλλαγές που θα υπάρχουν σε ακριβώς μια εβδομάδα είναι ότι ο Ντανίλ Μεντεβέντεφ θα είναι το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Στη δεύτερη θέση θα βρίσκεται ο άτυχος του Roland Garros, Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Κάπως έτσι θα γραφτεί ιστορίας, πιστοποιώντας ότι μπαίνουμε πλέον σε μια νέα εποχή στο τένις.

Συγκεκριμένα, θα είναι η πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, που στις δύο πρώτες θέσεις δεν θα βρίσκεται ένα από τα μέλη της Big-3 του αθλήματος. Ο λόγος φυσικά για τους Νόβακ Τζόκοβιτς, Ράφα Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ. Ο «Νόλε» θα υποχωρήσει στο Νο3, έχοντας για μόλις 245 βαθμούς πίσω του τον Ισπανό «βασιλιά του χώματος».

Πρώτη δυάδα χωρίς Big-3 είδαμε τελευταία φορά πριν από σχεδόν 19 χρόνια! Συγκεκριμένα, θα είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί με τις 17 Νοεμβρίου 2003.

Σχετικές ειδήσεις