ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρωταθλητής στη Μαγιόρκα! Με τον πρώτο τίτλο στο γρασίδι πάει στο Wimbledon

Στέφανος Τσιτσιπάς
Twitter: @MallorcaChamps

Στέφανος ΤσιτσιπάςΟ Έλληνας πρωταθλητής νίκησε 2-1 σετ ( 6-4, 3-6, 7-6(2) )  τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ σε έναν συγκλονιστικό τελικό και κατέκτησε το Mallorca Championships, λίγα 24ωρα πριν αγωνιστεί στο Wimbledon.

Το τρόπαιο στη Μαγιόρκα είναι το πρώτο που κατακτά ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο γρασίδι κι ο ένατος της καριέρας του σε 21 τελικούς.

Ο πρώτος τίτλος στη grass-season φαίνεται ότι ήρθε την κατάλληλη στιγμή, καθώς μολονότι ήταν σε ένα «250άρι» τουρνουά, θα βοηθήσει τον Έλληνα τενίστα ψυχολογικά ενόψει Wimbledon. Είναι κάτι που είχε ανάγκη, καθώς δεν βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο του.

Αυτό φάνηκε σε ορισμένα σημεία και στη Μαγιόρκα, ωστόσο το γεγονός ότι στο φινάλε κατάφερε να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής είναι άκρως ενθαρρυντικό. Σίγουρα, πάντως, ο Τσιτσιπάς ψάχνει κι άλλη βελτίωση, καθώς βρίσκεται σε δύσκολο μονοπάτι στο βρετανικό Grand Slam, το οποίο ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα (27/6).

Συγκλονιστικός τελικός 2,5 ωρών!

Όσον αφορά στον τέταρτο τελικό του μέσα στο 2022 ήταν συγκλονιστικός! Είχε φοβερές εναλλαγές και τον Τσιτσιπά να θριαμβεύει μετά από μια τρομερή μάχη που κράτησε δύο ώρες και 32 λεπτά και κρίθηκε στο tie break του τρίτου σετ. Με αυτό τον τρόπο ο Έλληνας τενίστας έκανε το 3-0 κόντρα στον Μπαουτίστα Αγκούτ.

Ο Στέφανος μπήκε τρομερά στο ματς και προηγήθηκε με 4-0 στο πρώτο σετ, το οποίο, μολονότι είδε τον έμπειρο Ισπανό να επιστρέφει, κέρδισε με 6-4.

Ο 24χρονος τενίστας προηγήθηκε με 3-1 στο δεύτερο, αλλά το Νο20 του κόσμου έκανε δύο breaks και παίρνοντας πέντε σερί games, ισοφάρισε σε 1-1. Ως εκ τούτου ο τίτλος κρίθηκε στο τρίτο σετ, εκεί όπου και πάλι το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, καθώς προηγήθηκε με 5-2.

Ο έμπειρος Ισπανός επέστρεψε ισοφάρισε σε 5-5, κάνοντας break στο ένατο game, όπου το Νο6 του κόσμου σέρβιρε για το ματς, το οποίο τελικά οδηγήθηκε στην έσχατη λύση του tie break. Σε αυτό ο Τσιτσιπάς ήταν πιο ψύχραιμος, έκανε 2 mini break και «σφράγισε» τον τίτλο.

«Ένιωσα σαν στο σπίτι μου»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στις δηλώσεις που έκανε μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Mallorca Championships, δήλωσε: «Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για αυτό το σπουδαίο γεγονός, για αυτό το τουρνουά. Συγχαρητήρια Ρομπέρτο, είσαι από τους μεγαλύτερους μαχητές στο τουρ, μου έκανες δύσκολη τη ζωή στο ματς. Είσαι ένας παίκτης έμπνευση, αγωνιζόμενος ειδικά απέναντι σε τοπ παίκτες και είμαι χαρούμενος όταν σε αντιμετωπίζω. Θέλω κατά δεύτερον να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους χορηγούς μου, την ομάδα μου. Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Τρίτον, θέλω να πω ευχαριστώ τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο, με κάνατε να νιώθω σαν στο σπίτι μου, φέρατε ενέργεια και κάνατε καλύτερο το τουρνουά. Θέλω τέλος να ευχαριστήσω και τα ball boys, είστε πάρα πολύ γρήγορα, μας βοηθάτε πάρα πολύ».

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ

Σχετικές ειδήσεις