ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Δέσμευση της ΔΟΕ για τη συμμετοχή αθλητών από την Ουκρανία

Ολυμπιακοί Αγώνες Olympic Games
National Olympic Committee of Ukraine

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολόντιμιρ Ζελένσκι και μεταξύ άλλων γνωστοποίησε ότι η ΔΟΕ θα αυξήσει την οικονομική βοήθεια προς τη χώρα.

Ο Μπαχ δεσμεύθηκε ότι η ΔΟΕ θα προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια, ώστε οι αθλητές της Ουκρανίας να λάβουν κανονικά μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Στο πλαίσιο αυτός, ο Γερμανός παράγοντας ανέφερε ότι η Επιτροπή θα αυξήσει τη βοήθεια προς την Ουκρανία από τα 2.500.000 δολάρια στα 7.500.000.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε στο Κίεβο, ο Μπαχ υπογράμμισε ότι δεν αλλάζει η θέση της ΔΟΕ όσον αφορά στον αποκλεισμό των Ρώσων και των Λευκορώσων αθλητών από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Από την πλευρά του, ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία έχασαν τη ζωή τους 89 αθλητές, ενώ πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν βομβαρδιστεί.

Συναντήθηκε με Ουκρανούς αθλητές ο Τόμας Μπαχ

Ο Τόμας Μπαχ πριν από τη συνάντηση του με τον Ζελένσκι είχε την ευκαιρία να μιλήσει με περίπου 100 αθλητές από την Ουκρανία. «Είμαστε μαζί σας καθημαρινά, με την καρδιά και τις σκέψεις και θέλουμε να σας υποστηρίξουμε για να κάνετε πραγματικότητα το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ολυμπιακοί Αγώνες
Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας μπαχ συναντήθηκε με σχεδόν 100 αθλητές από την Ουκρανία

Σχετικές ειδήσεις