ΣΠΟΡ

Tour de France: «Βράζουν» οι δρόμοι λόγω καύσωνα – Ρίχνουν νερό για να περνούν οι ποδηλάτες

Tour de France
AP Photo/Daniel Cole

Tour de France: Με τον καύσωνα να «σαρώνει» την Ευρώπη, οι διοργανωτές έχουν ρίξει λίτρα νερού στους δρόμους, ώστε να περνούν οι ποδηλάτες.

Η μεγάλη ζέστη έχει κάνει δύσκολη τη ζωή, όσων λαμβάνουν μέρος στον σημαντικότερο αγώνα της επαγγελματικής ποδηλασίας.

Το 109ο Tour de France ξεκίνησε την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 24 Ιουλίου, ωστόσο με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 40 βαθμούς Κελσίου, τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα.

Μάλιστα, οι διοργανωτές χρειάστηκε να λάβουν έκτακτα μέτρα, μετά την έντονη αντίδραση των αθλητών, καθώς η θερμοκρασία στην άσφαλτο ξεπέρασε τους 60 βαθμούς Κελσίου! Συγκεκριμένα, επιστράτευσαν φορτηγά ψεκασμού νερού, τα οποία έχουν ήδη ρίξει 10.000 λίτρα νερού. Είναι μια προσπάθεια που γίνεται, ώστε να «δροσιστεί» η άσφαλτος, με τον ψεκασμό να γίνει 15 λεπτά πριν περάσουν οι ποδηλάτες, ώστε να έχει στεγνώσει ο δρόμος.

Ο επικεφαλής ασφαλείας, Αντρέ Μπανκαλά σε δηλώσεις του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, ανέφερε: «Σε ορισμένα σημεία, η άσφαλτος θα αρχίσει να λιώνει, όχι φυσικά παντού, αλλά θα γίνει πολύ πιο μαλακή. Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε ποια θα μπορούσε να είναι η κατάληξη για τους ποδηλάτες».

Σχετικές ειδήσεις