ΣΠΟΡ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Στον τελικό Στεφανίδη και Τεντόγλου - «Θα μπω σαν πρωταθλήτρια»

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Στον τελικό Στεφανίδη και Τεντόγλου - «Θα μπω σαν πρωταθλήτρια»
AP PHOTO

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Στους τελικούς του επί κοντώ και του μήκους προκρίθηκαν Κατερίνα Στεφανίδη και Μίλτος Τεντόγλου

Με το δεξί ξεκίνησαν τις προσπάθειές τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στο Μόναχο η Κατερίνα Στεφανίδη και ο Μίλτος Τεντόγλου σε επί κοντώ γυναικών και μήκος ανδρών αντίστοιχα.

Η Κατερίνα Στεφανίδη πέρασε στον τελικό με άλμα στα 4,50 μέτρα και έτσι θα υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης που έχει κατακτήσει δύο φορές στο παρελθόν.

Συνολικά η Κατερίνα Στεφανίδη θα αγωνιστεί για πέμπτη φορά στην καριέρα της σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεπέρασε τα 4,50 μ. με την πρώτη. Εκτός τελικού έμεινε η Ελένη Πόλακ, που πέρασε τα 4,40 μέτρα

Σε δηλώσεις της μετά τον αγώνα η Κατερίνα Στεφανίδη ανέφερε ότι «κοιμόταν» στον προκριματικό και γι’ αυτό έδωσε την υπόσχεση ότι στον τελικό «θα μπω σαν πρωταθλήτρια»

Στον τελικό του μήκους θα βρεθεί από την πλευρά του ο Μίλτος Τεντόγλου ο οποίος αρκέστηκε σε ένα άλμα στα 7,96μ. για να προκριθεί – το όριο ήταν στα 8,05 μέτρα.

Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής στο μήκος πέτυχε την επίδοση αυτή στο τρίτο του άλμα – στο πρώτο έφτασε μέχρι τα 7,66μ. και στο δεύτερο ανέβηκε στα 7,80μ.

Εξηγώντας τη σημερινή του εμφάνιση ο Μίλτος Τεντόγλου είπε ότι «δεν ξέρω τι συνέβη, δεν ξύπνησα καλά σήμερα. Υπάρχουν και αυτές οι ημέρες» προσθέτοντας ότι θα αλλάξει τη φορά του και δηλώνοντας σίγουρος ότι θα κάνει μεγάλο άλμα στον τελικό.

Σημειώνεται ότι ο τελικός στο μήκος ανδρών θα ξεκινήσει το βράδυ της Τρίτης (17/09-21:27) και ο τελικός στο επί κοντώ γυναικών το βράδυ της Τετάρτης (18/09 - 21:00).