ΣΠΟΡ

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: Στον τελικό της δισκοβολίας η Αναγνωστοπούλου

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου
Intime News

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου πραγματοποίησε την εμφάνιση που χρειαζόταν και προκρίθηκε στον τελικό της δισκοβολίας.

Η έμπειρη αθλήτρια θα δώσει το «παρών» για τρίτη φορά στην καριέρα της στον αγώνα που κρίνει τα μετάλλια.

Η Αναγνωστοπούλου έστειλε το δίσκο στα 58,13 μ. και προκρίθηκε ως δέκατη στον τελικό της Τρίτης (16/8, 22:02), εκεί όπου θα διεκδικήσει μια θέση στην οχτάδα. Στη δεύτερη προσπάθεια της σημείωσε 53,81 μ. και στην τρίτη της 55,57 μέτρα.

Ο τελικός της δισκοβολίας θα ξεκινήσει το βράδυ της Τρίτης (16/8) στις 22:02 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ2.

Η Αναγνωστοπούλου μετέχει για τέταρτη φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κι η καλύτερη παρουσία της είναι η ένατη το 2016 στο Άμστερνταμ.

«Μπήκα στην πρώτη βολή καλά και μετά λίγο το έχασα, έκανα κάποια τεχνικά λαθάκια που μου στοίχισαν κάτι καλύτερο. Ο πρώτος στόχος έγινε, αφού μετέχω για τρίτη φορά σε τελικό. Περίμενα τέσσερα χρόνια τη διοργάνωση. Σωματικά είμαι καλά και πιστεύω αύριο θα είμαι σε θέση για κάτι καλό. Ο προκριματικός πάντα είναι δύσκολος, τώρα κοιτάζω τον τελικό. Θέλω αύριο να κάνω και τις έξι βολές μου και για πρώτη φορά να είμαι στις οχτώ καλύτερες της Ευρώπης», ανέφερε στις δηλώσεις της μετά την πρόκριση στον τελικό.

Χαμένη ευκαιρία για τους τρεις άλτες του τριπλούν

Ο Δημήτρης Τσιάμης, ο Ανδρέας Πανταζής κι ο Νίκος Ανδρικόπουλος δεν είχαν καλή παρουσία στον προκριματικό του τριπλούν με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός τελικού. Οι τρεις αθλητές δεν μπορούσαν να κρύψουν, μετά το τέλος, τον θυμό και την ενόχληση τους για την εικόνα που είχαν.

Το καλύτερο άλμα από τους τρεις πραγματοποίησε ο Τσιάμης με 15,99 μ. (0,9) στην τρίτη του προσπάθεια, ενώ είχε ακόμη 15,42 μ. (1,1) και 15,97 μέτρα. Στα 15,86 (-1,0) ήταν η καλύτερη προσπάθεια του Πανταζή (15,72 μ., 15,86) και στα 15,39 μ. (-3,6) του Ανδρικόπουλου (Χ, 15,19 μ. 2,8).

Η πρόκριση στον τελικό έκλεισε μόλις στα 16,07 μ., ένα άλμα που στο σύνολο τους οι τρεις αθλητές έχουν πετύχει αρκετές φορές στη διάρκεια της χρονιάς, ενώ χαρακτηριστικό της κακής ημέρας στην οποία βρέθηκαν αρκετοί αθλητές, είναι ότι η πρώτη επτάδα έκλεισε στα 16,55 μέτρα.

Σχετικές ειδήσεις