ΣΠΟΡ

Μίλτος Τεντόγλου: «Back to back» Πρωταθλητής Ευρώπης – Χρυσό μετάλλιο με ρεκόρ αγώνων στο Μόναχο

Μίλτος Τεντόγλου
Intime News

Μίλτος Τεντόγλου: Ο Έλληνας αθλητής δεν είχε αντίπαλο στον τελικό του μήκους και παρέμεινε στην κορυφή της Ευρώπης, σημειώνοντας νέο ρεκόρ αγώνων με άλμα στα 8,52μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Μονάχου.

Στον προκριματικό δεν ήταν σε καλή ημέρα, αλλά είπε ότι κατάλαβε τι έκανε λάθος. Στον τελικό, απλά το απέδειξε και παρέμεινε στην κορυφή της Ευρώπης! Και το έπραξε με επιβλητικό τρόπο.

Ο Τεντόγλου μπήκε «χαλαρός» στο στάδιο κι έτσι «άνετα κι ωραία» αναδείχθηκε «back to back» Πρωταθλητής Ευρώπης. Μάλιστα, δεν κατέκτησε απλά το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση, αλλά το έπραξε σημειώνοντας νέο ρεκόρ αγώνων!

Ο Έλληνας αθλητής έκανε «ζέσταμα» στην τρίτη προσπάθεια, όπου πέτυχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση του για φέτος με 8μ35 και στην τέταρτη βρήκε το μεγάλο άλμα που έψαχνε! «Πέταξε» στα 8μ52, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ αγώνων, καθώς ξεπέρασε το 8μ47 του Κρίστιαν Ράιφ, ενώ είναι επίσης κι η κορυφαία φετινή στον κόσμο.

Επί της ουσίας, πέτυχε και όλους τους στόχους που είχε θέσει για το μεγάλο «ραντεβού» του Μονάχου. Και το στέμμα του υπερασπίστηκε, κι ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο κατέκτησε, και νέο ρεκόρ διοργάνωσης πέτυχε! Είχε σίγουρα πρόγραμμα ο εκπληκτικός Μίλτος Τεντόγλου.

Θετική παρουσία στο ντεμπούτο του ο Μέρλος

Καλή παρουσία πραγματοποίησε ο Αντώνης Μέρλος στην παρθενική του εμφάνιση σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο 24χρονος αθλητής συμμετείχε στον προκριματικό του ύψους και ολοκλήρωσε τον αγώνα του με άλμα στα 2,17 μέτρα. Ο άλτης του Γιώργου Τσούγκου ξεκίνησε με πετυχημένο άλμα στα 2,15 μ., πέρασε με την πρώτη τα 2,17 μ. και στη συνέχεια απέτυχε στα 2,21 μ., ύψος που θα ισοφάριζε το φετινό του ρεκόρ.

«Ήταν ωραία εμπειρία είχε πολύ κόσμο, ο οποίος ήταν πολύ υποστηρικτικός. Στο 2,21 μ. αγχώθηκα λίγο, καθώς ήξερα πως αν το υπερβώ θα προκρινόμουν στον τελικό. Ήμουν αρκετά καλά σήμερα και είχα πολύ καλές προσπάθειες και στα δοκιμαστικά, αγχώθηκα όμως γιατί κατάλαβα ότι εκεί παίζεται η πρόκριση και έσφιξα με αποτέλεσμα να χάσω την προσπάθεια. Το 2,21 μ. είναι ένα ύψος που έκανα πολλές φορές φέτος, θεωρώ πως εγκεφαλικά έχασα αυτό το ύψος και όχι σωματικά. Κρατάω για τη συνέχεια όλη την εμπειρία, αλλά όχι το άγχος», είπε ο Μέρλος, ο οποίος ισοβάθμησε στην 14η θέση με άλλους τρεις αθλητές.

Σχετικές ειδήσεις