ΣΠΟΡ

Μίλτος Τεντόγλου: Ο τέταρτος που υπερασπίζεται τον τίτλο του! - «Δεν θα μου ξεφύγει το Παγκόσμιο»

Μίλτος Τεντόγλου
AP Photo/Matthias Schrader

Μίλτος Τεντόγλου: Σε μια ιδιαίτερα «κλειστή» λίστα μπήκε ο Έλληνας πρωταθλητής, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου.

Ο Μίλτος Τεντόγλου στέφθηκε «back to back» Πρωταθλητής Ευρώπης, σημειώνοντας την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο και νέο ρεκόρ αγώνων.

Με αυτό τον τρόπο υπερασπίστηκε τον τίτλο που είχε κατακτήσει το 2018 στο Βερολίνο, κάτι που είχαν καταφέρει να κάνουν μόλις τρεις άλτες του μήκους στο παρελθόν.

Ο λόγος για τον Γερμανό, Βίλεμ Λέχουμ (1934-1938), τον Ιγκόρ Τερ Οβανεσιάν από τη Σοβιετική Ένωση (1958-62) και τον Βρετανό, Γκρεγκ Ράδερφορντ (2014-16).

Ο Τεντόγλου συνέχισε το μοναδικό σερί των σπουδαίων εμφανίσεων του σε κορυφαίες διοργανώσεις, αφού κατέκτησε το τρίτο του μετάλλιο στη χρονιά, μετά το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού και το ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού.

Μίλτος Τεντόγλου: «Δεν θα μου ξεφύγει το Παγκόσμιο, όνειρο τα 9 μέτρα»

Ο Μίλτος Τεντόγλου στις δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, δήλωσε ότι ένα άλμα στα 9 μέτρα είναι το όνειρό του, ενώ εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα ανέβει στην κορυφή και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ήταν πάρα πολύ καλός ο αγώνας για εμένα, έκανα αυτό που ονειρευόμουν, αυτό που πίστευα ότι μπορώ. Μεγάλο άλμα, ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει. Μπορεί ο αθλητής το ρεκόρ του οποίου κατέρριψα να ήταν εδώ, λέτε να ήταν εδώ; Ήταν απίστευτο, ο κόσμος ήταν πάρα πολύς, πραγματικά δεν υπάρχει κενή θέση.

Η κερκίδα στο μήκος ήταν γεμάτη από την οικογένειά μου, φίλους μου, από την εθνική ομάδα, τους ευχαριστώ πολύ, έκαναν φοβερή κερκίδα. Είπα πριν από τον αγώνα στα παιδιά της ομάδας ότι αν ξεκινήσω με άκυρο, θα κερδίσω. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Μπορείς να ρυθμίσεις το άκυρο, παρά να πατήσεις πίσω. Από εκεί και πέρα έκανα ένα safe άλμα, στο 8,52μ. είχα άπνοια και λέω «εδώ είμαστε». Έπρεπε να το εξασφαλίσω, ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί να βγει κόντρα αέρας, να βγει κρύο, έπρεπε να είμαι safe.

Ακόμη κι αν χάνω μερικούς αγώνες δεν έχει σημασία, γιατί είμαι σταθερά στο βάθρο, ακόμη και στα Diamond League, όλοι χάνουμε. Υπάρχει πολλή πίεση, είναι αρκετά δύσκολο αλλά το παλεύω και στους αγώνες μεταλλίου το γουστάρω πολύ. Σκεφτείτε ότι το πρώτο μου άλμα στον προκριματικό ήταν ένα μέτρο κάτω. Τώρα είχα σιγουριά με την φόρα μου, την έχω δουλέψει τόσο πολύ στο μυαλό μου που δεν μπορούσε να πάει κάτι λάθος. Έλεγα ok, αν έχει καλές συνθήκες, θα είμαι ok.

Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω, ό,τι καλύτερο μπορώ. Του χρόνου είναι το Παγκόσμιο και δεν θέλω να μου ξεφύγει. Και δεν θα μου ξεφύγει. Είμαι πολύ χαρούμενος, χρυσό μετάλλιο, ρεκόρ αγώνα, μεγάλη επίδοση. Αυτό ψάχνω σε κάθε διοργάνωση. Μπορούσα και στο Παγκόσμιο, αλλά είναι δύσκολο, εντάξει. Ήμουν δεύτερος, ok.

Θεωρώ ότι κάθε άλτης του μήκους πρέπει να έχει στο μυαλό του τα εννέα μέτρα, εννοείται ότι το έχω κι εγώ στο δικό μου. Πολύ δύσκολο, θέλω μισό μέτρο ακόμα, θα προσπαθώ πάντα να το πλησιάσω».

Σχετικές ειδήσεις