ΣΠΟΡ

Νόβακ Τζόκοβιτς: Οι ΗΠΑ τον απέκλεισαν από δύο Masters λόγω εμβολίου

Νόβακ Τζόκοβιτς
AP Photo/Kelly Barnes

Νόβακ Τζόκοβιτς: Οι νέες οδηγίες των ΗΠΑ για την είσοδο αλλοδαπών στη χώρα οδηγούν στον αποκλεισμό του «Νόλε» από τα δύο πρώτα Masters της χρονιάς.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο Indian Wells και στο Μαϊάμι. Ο λόγος είναι οι νέες ταξιδιωτικές οδηγίες που γνωστοποίησαν οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αυτές, κανένας μη Αμερικανός δεν θα μπορεί να εισέλθει στη χώρα αν δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Οι νέες οδηγίες θα έχουν ισχύ μέχρι τις 10 Απριλίου 2023, με το Indian Wells να διεξάγεται 8 - 19 Μαρτίου και το Masters του Μαϊάμι από 22 Μαρτίου μέχρι 2 Απριλίου.

Ο Τζόκοβιτς θα πρέπει να περιμένει για να μάθει αν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο US Open, το οποίο ξεκινάει στις 28 Αυγούστου. Σε περίπτωση που οι ταξιδιωτικές οδηγίες πάρουν παράταση μέχρι τότε, δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο Grand Slam της Νέας Υόρκης.

«Κοιτάξτε, αν αυτό είναι επίσημο τότε είναι αυτό που είναι. Δεν μπορώ να κάνω κάτι. Ξέρετε την άποψή μου. Εύχομαι να μπορώ να συμμετάσχω αλλά αν δεν μπορώ να ταξιδέψω, δεν θα το κάνω», σχολίασε ο σπουδαίος Σέρβος τενίστας.

Σχετικές ειδήσεις