ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Να κατακτήσω το Australian Open και να χτίσω σχολείο στη Βικτώρια»

Στέφανος Τσιτσιπάς
AP Photo/Aaron Favila

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας πρωταθλητής δήλωσε ότι θα ήθελε να κερδίσει το Australian Open και να δωρίσει ένα μέρος του χρηματικού επάθλου για το χτίσιμο ενός σχολείου στη Βικτώρια.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στα ημιτελικά του major τουρνουά της Μελβούρνης, μετά την επικράτηση επί του Γίρι Λεχέτσκα.

Στις δηλώσεις που έκανε μετά τον νικηφόρο προημιτελικό, το Νο4 του κόσμου δήλωσε ότι θα ήθελε να κατακτήσει τον τίτλο και να δωρίσει ένα μέρος του χρηματικού επάθλου για να χτίσει ένα σχολείο στη Βικτώρια.

Ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στη σημασία της φιλανθρωπίας, υπογραμμίζοντας ότι πολλά παιδιά δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ναι μπορώ να πω ότι ήταν μια καλή εμφάνιση. Αισθάνθηκα διαφορετικά σήμερα σε σχέση με τα άλλα ματς. Το πιο σημαντικό στο τέλος ήταν ότι βρήκα μία λύση. Έπαιξε δύο γύρους, είχε πολύ καλό τουρνουά. Είναι ένας παίκτης που ξεκίνησε να παίζει πρόσφατα καλά. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο, είναι ένας σπουδαίος παίκτης.

Έπρεπε να διαχειριστώ τα χτυπήματα εδάφους, ήταν πιο βαθιά από τη μία πλευρά . Στο tie break ήταν μία κρίσιμη στιγμή. Ειδικά σε αυτό το tie break. Πήρα τον έλεγχο του παιχνιδιού, είμαι πολύ χαρούμενος με τον τρόπο που έκλεισα το δεύτερο σετ. Έβγαλα κάποια σπαρτιάτικη αντίδραση.

Η Αυστραλία είναι σπουδαία χώρα. Μου αρέσουν πολλά πράγματα εδώ. Από εδώ είναι κι η αγαπημένη μου ηθοποιός. Θα ήταν ωραίο να την δω στην κερκίδα. Μιλάω για τη Μάργκοτ Ρόμπι.

Ο κόσμος πάντα με καλωσορίζει, τα έχω πει πολλές φορές. Μεγάλωσα σ' ένα μέρος που έχει παρόμοιο το life style, αισθάνομαι σαν το σπίτι μου. Το Australian Open για μένα είναι το Grand Slam που αισθάνομαι σαν να είμαι στην πατρίδα μου».

Σχετικές ειδήσεις