ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς – Νόβακ Τζόκοβιτς: Για τον τίτλο στο Australian Open και την κορυφή του κόσμου!

Στέφανος Τσιτσιπάς - Νόβακ Τζόκοβιτς Australian Open
Facebook: Tennis TV

Στέφανος Τσιτσιπάς – Νόβακ Τζόκοβιτς: Ο Έλληνας τενίστας έχει ραντεβού με την ιστορία, αντιμετωπίζοντας τον σπουδαίο Σέρβο στον τελικό του Australian Open.

Για να γίνεις κορυφαίος θα πρέπει να νικήσεις τους κορυφαίους! Αυτό καλείται να κάνει σήμερα (29/1) το πρωί ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας τενίστας γράφει ξανά ιστορία στο πρώτο Grand Slam του 2023 κι απέχει μια νίκη από το να κάνει το όνειρο πραγματικότητα. Πρώτος τίτλος Grand Slam και Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη!

Βέβαια, για να τα καταφέρει θα πρέπει να ξεπεράσει το μεγαλύτερο εμπόδιο που θα μπορούσε να βρει μπροστά του αυτή τη στιγμή. Αυτό το εμπόδιο ακούει στο όνομα Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο «Νόλε» είναι σε εξαιρετική κατάσταση και με τη σειρά του θα επιδιώξει να μεγαλώσει τον μύθο του στο τένις! Συγκεκριμένα, διεκδικεί τον 22ο τίτλο καριέρας σε Grand Slam κι αν τα καταφέρει θα πιάσει τον Ράφα Ναδάλ στη σχετική λίστα, επιστρέφοντας παράλληλα στο Νο1 του κόσμου.

Οι προηγούμενες μονομαχίες κι ο επικός αγώνας στο Παρίσι

Τσιτσιπάς και Τζόκοβιτς έχουν αναμετρηθεί 12 φορές στο Tour, με τον Σέρβο να έχει ρεκόρ 10-2. Μάλιστα, ο «Νόλε» μετράει εννιά σερί νίκες επί του Στέφανου, ο οποίος έχει ηττηθεί και στους πέντε τελικούς που έχει παίξει μαζί του.

Ένας εξ αυτούς είναι κι ο αγώνας τίτλου του Roland Garros το 2021. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 2-0 σετ, αλλά ο εκπληκτικός Τζόκοβιτς έκανε την ανατροπή (3-2) και πήρε τον τίτλο. Τελευταία νίκη του Έλληνα τενίστα ήταν στο Masters της Σαγκάης το 2019, όταν είχε επικρατήσει 2-1 για τα προημιτελικά.

Η ώρα και το κανάλι του Τσιτσιπάς - Τζόκοβιτς

Ο μεγάλος τελικός του Australian Open, ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Νόβακ Τζόκοβιτς, είναι προγραμματισμένος για το πρωί της Κυριακής (29/1). Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει στις 10:30 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Eurosport 1, ενώ μπορείτε να ενημερωθείτε για την εξέλιξη του μέσα από το LIVE του Newsbomb.gr.

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΩΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

Χατσάνοφ - Τσιτσιπάς 0-3 (6(2)-7, 4-6, 7-6(6), 3-6)

Τζόκοβιτς - Πολ 3-0 (7-5, 6-1, 6-2)

Σχετικές ειδήσεις