ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς – Νόβακ Τζόκοβιτς 0-3: Μέγας είσαι «Νόλε»! Έγραψε ιστορία στο Australian Open

Στέφανος Τσιτσιπάς - Νόβακ Τζόκοβιτς Australian Open
AP Photo/Aaron Favila

Στέφανος Τσιτσιπάς – Νόβακ Τζόκοβιτς: Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε κατάθεση ψυχής, αλλά ο ασταμάτητος «Νόλε» επικράτησε με 3-0 σετ (3-6, 6(4)-7, 6(5)-7), κατέκτησε τον τίτλο στο Australian Open κι έγραψε ιστορία, μεγαλώνοντας τον μύθο του. 

Στην επιστροφή του στη Μελβούρνη, ο Νόβακ Τζόκοβιτς απέδειξε ότι είναι ο κορυφαίος!

Ο σπουδαίος Σέρβος κατέκτησε το 10ο τρόπαιο του στο Australian Open κι έφτασε τους 22 τίτλους καριέρας σε Grand Slam. Ο «Νόλε» έπιασε στην κορυφή της σχετικής λίστας τον Ράφα Ναδάλ, ενώ παράλληλα επέστρεψε στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μολονότι με την πρώτη ματιά ο αγώνας δείχνει μονόπλευρος, στην πραγματικότητα ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε τεράστια μάχη κι έβαλε δύσκολα στον αντίπαλο του. Μόνο τυχαίο δεν είναι, άλλωστε, ότι το δεύτερο και τρίτο σετ κρίθηκε στο tie break. Στο φινάλε, όμως, ήταν και πάλι ο Τζόκοβιτς, όπως και στο Roland Garros το 2021, αυτός που του στέρησε τον πρώτο τίτλο σε major τουρνουά.

Ένα χρόνο μετά την απέλαση του, επειδή επέλεξε να μην κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ο Σέρβος επέστρεψε στην Αυστραλία απόλυτα συγκεντρωμένος και νίκησε για δέκατη σερί φορά τον Έλληνα πρωταθλητή, γράφοντας ιστορία.

Η εξέλιξη του αγώνα

Νευρικό ξεκίνημα κι από τους δύο τενίστες, με τον Στέφανο να παίρνει μια μικρή ψυχολογική νίκη με τα δύο break points που «έσβησε» στο πρώτο game που σέρβιρε. Ο «Νόλε», όμως, ήταν πιο σταθερός, είχε καλύτερες επιστροφές και σωστές επιλογές στο σερβίς του. Κάπως έτσι το break που έκανε στο τέταρτο game ήταν αρκετό για να «κλείσει» με 6-3 το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς ανέβασε την απόδοση του, ισορρόπησε τον αγώνα και σε αρκετά κομμάτια του ήταν καλύτερος. Πήρε ψυχολογία από το εξαιρετικό σερβίς του κι άσκησε μεγάλη πίεση στον Τζόκοβιτς, ο οποίος μετά από μια πτώση έδειξε να χάνει κάπως τη συγκέντρωση του.

Κάπως έτσι το Νο4 του κόσμου έφτασε σε set point, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το πρώτο του break point στον αγώνα. Ο Σέρβος, όμως, απέδειξε γιατί είναι ο κορυφαίος, έστειλε το σετ στο tie break και βρίσκονταν τέσσερα mini breaks, το πήρε με 7-4.

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε ιδανικά το τρίτο σετ, καθώς πέτυχε το πρώτο του break στον τελικό, αλλά ο Τζόκοβιτς το πήρε αμέσως πίσω. Από εκεί και πέρα, οι δύο τενίστας κράτησαν το σερβίς τους, με τον Έλληνα πρωταθλητή να ακολουθεί τον αντίπαλο του. Ως εκ τούτου και το τρίτο σετ οδηγήθηκε στο tie break, εκεί όπου ο «Νόλε» προηγήθηκε με 5-0 και τελικά πήρε με 7-5, φτάνοντας στον 10ο τίτλο του στην Αυστραλία.

Η ΑΠΟΝΟΜΗ

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Νόβακ Τζόκοβιτς

Στέφανος Τσιτσιπάς

Σχετικές ειδήσεις