ΣΠΟΡ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ιστορική συνάντηση στα ημιτελικά του Challenge Cup – Η ώρα και το κανάλι

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός Βόλεϊ
Intime News

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ιστορικό ντέρμπι «αιωνίων» στον πρώτο αγώνα για τα ημιτελικά του Challenge Cup.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοντράρονται στους «4», με στόχο την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Είναι μια ιστορική συνάντηση για το ελληνικό βόλεϊ, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία δύο ομάδες από τη χώρα μας κοντράρονται στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο πέμπτος ελληνικός «εμφύλιος»

Συνολικά είναι o πέμπτος αγώνας ανάμεσα σε δύο ομάδες από την Ελλάδα, σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Για τον Παναθηναϊκό είναι η τρίτη αναμέτρηση, μετά τη σεζόν 1981-82, όπου αντιμετώπισε τον Δημόκριτο, για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας, σημειώνοντας δύο νίκες με 3-0 σετ.

Τη σεζόν 2008-09, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός βρέθηκαν και πάλι αντίπαλοι στη φάση των «8» του CEV Cup. Το «τριφύλλι» νίκησε με 3-0 σετ στη Γλυφάδα κι οι «ερυθρόλευκοι» με 3-2 σετ στου Ρέντη, ως εκ τούτου οι «πράσινοι» πέρασαν στο Final Four του ΟΑΚΑ, όπου ηττήθηκαν στον τελικό από την Μπελογκόριε.

«Πάνοπλος» ο Ολυμπιακός

Ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι υπολογίζει σε όλους τους αθλητές του και δήλωσε για την αναμέτρηση: «Είναι ένα παιχνίδι με βαθιά συναισθήματα και για τις δύο πλευρές, τόσο για εμάς, όσο και για τον αντίπαλο. Πιστεύω στους παίκτες μου, όμως χρειάζεται απόλυτη συγκέντρωση. Θέλουμε, με τη βοήθεια των φιλάθλων μας, να κάνουμε το πρώτο βήμα που χρειαζόμαστε, ώστε να αποκτήσουμε προβάδισμα πρόκρισης στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, τον τελικό».

Από τη πλευρά του, ο Κουβανός ακραίος των «ερυθρόλευκων», Σαλβαδόρ Ιντάλγκο, τόνισε: «Περιμένουμε ένα σπουδαίο ντέρμπι και ένα παιχνίδι βόλεϊ υψηλού επιπέδου. Το γήπεδο μας θα γεμίσει από τους φιλάθλους μας και η ατμόσφαιρα θα είναι καυτή. Φέτος, δεν έχουμε χάσει κανένα παιχνίδι στην έδρα μας και θέλουμε να μπούμε στο ματς, με την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για να τα δώσουμε όλα. Μαζί με τους φιλάθλους μας, είμαστε ακόμα πιο δυνατοί! Θέλουμε να απολαύσουμε τη στιγμή και να μην το πάρουμε ως δεδομένο, πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι σε κάθε φάση του παιχνιδιού και η κάθε συνεισφορά του κάθε παίκτη, θα είναι απαραίτητη και θα εκτιμηθεί. Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι για να πάρουμε τη νίκη».

Παναθηναϊκός: Αμφίβολος ο Φερνάντο Ερνάντες

Στον Παναθηναϊκό, την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Φερνάντο Ερνάντες. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος θα πρέπει να περιμένει μέχρι και λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, για να μάθει το αν θα έχει στη διάθεση του τον Κουβανό διαγώνιο.

Ο κεντρικός του Παναθηναϊκού, Λούκας Ρανγκέλ δήλωσε: «Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φτάνουμε στα ημιτελικά του Challenge Cup. Θέλουμε την πρόκριση στους τελικούς και θα παλέψουμε σκληρά για να την πετύχουμε αρχής γενομένης από αύριο. Ο αγώνας με τον Ολυμπιακό είναι πάντα μια δυνατή μάχη. Θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα που θα μας φέρει σε πλεονεκτική θέση ενόψει της ρεβάνς στην έδρας μας».

Η ώρα και το κανάλι του Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Η πρώτη αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για το βράδυ της Τρίτης (7/2), στο κλειστό «Μελ. Μερκούρη». Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει στις 20:00 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από το CosmoteSport8HD.

Το δεύτερο ματς θα διεξαχθεί στο κλειστό του Αγίου Θωμά την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 19:00. Θα μεταδοθεί κι αυτός από το CosmoteSport.

Διαιτητές στο πρώτο παιχνίδι στου Ρέντη θα είναι Έλληνες και συγκεκριμένα οι έμπειροι Αλέξανδρος Μυλωνάκης (1ος) και Νίκος Φραγκάκης (2ος).

Σχετικές ειδήσεις