ΣΠΟΡ

Πόλο: Η Ελλάδα πάει Λος Άντζελες, προκρίθηκε στο FINA World Cup!

Ελλάδα Πόλο
Intime News

Πόλο: Η Ελλάδα ηττήθηκε 7-8 από το Μαυροβούνιο, αλλά η ήττα – σοκ της Σερβίας από τη Γεωργία, της έδωσε το εισιτήριο για την τελική φάση του FINA World Cup.

Σε ακόμη μια μεγάλη διοργάνωση θα δώσει το «παρών» η εθνική ομάδα, η οποία κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον Β’ προκριματικό όμιλο, ο οποίος έγινε στην Ποντγκόριτσα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προκρίθηκε στην τελική φάση, η οποία θα διεξαχθεί στο Λος Άντζελες, το διάστημα 30 Ιουνίου – 2 Ιουλίου.

Οι διεθνείς χρειάζονταν έναν βαθμό για να «κλειδώσουν» την παρουσία τους στην τελική φάση, αλλά είδαν τους μαχητικούς «οικοδεσπότες» να τους βάζουν δύσκολα. Υπό φυσιολογικές συνθήκες αυτή η ήττα θα έφερνε τον αποκλεισμό, αλλά η Σερβία γνώρισε ήττα σοκ από τη Γεωργία (22-23 στα πέναλτι) κι η «γαλανόλευκη» ευνοήθηκε από την τριπλή ισοβαθμία.

Η ελληνική ομάδα, που παρατάχθηκε με τη 13άδα της πρεμιέρας απέναντι στην Ισπανία (δηλαδή χωρίς τους Γκίλλα και Σολανάκη), βρήκε απέναντί της έναν αντίπαλο μαχητικό και αποφασισμένο, καθώς οι Μαυροβούνιοι έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί για πρόκριση στα τελικά.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία, με το Μαυροβούνιο να εκμεταλλεύεται τελικά κάποιες βεβιασμένες ελληνικές επιλογές, αλλά και την καλή ημέρα του τερματοφύλακα Πέταρ Τεσάνοβιτς. Παρά την ήττα τους, οι Σέρβοι πέρασαν ως τρίτοι στην τριπλή ισοβαθμία, αφού είχαν νικήσει το Μαυροβούνιο με διαφορά δύο τερμάτων, όσο έχασαν από την εθνική.

Η τελική βαθμολογία του Β΄ ομίλου διαμορφώθηκε ως εξής: Ισπανία 13, Ελλάδα 9, Σερβία 9, Μαυροβούνιο 9, Γεωργία 5, Αυστραλία 0.

Διαιτητές: Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία), Κόβατς-Τσάτλος (Ουγγαρία)
Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-2, 2-1, 1-1
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Βλάντιμιρ Γκοϊκοβιτς): Τζούροβιτς, Μρσιτς 1, Μάτσιτς 1, Αβέρκα 1, Τσούτσκοβιτς, Πόπαντιτς 1, Τζ. Ράντοβιτς, Ουκρόπινα, Πέρκοβιτς, Σπάιτς 1, Μάτκοβιτς 1, Β. Ράντοβιτς 2, Τεσάνοβιτς
ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Νικολαϊδης, Κάκαρης 1, Αλαφραγκής, Βλαχόπουλος 1, Τζωρτζάτος

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Σχετικές ειδήσεις