ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Έμενα κλειδωμένος δύο εβδομάδες στο δωμάτιο μου» - Η εξομολόγηση του (vids)

Στέφανος Τσιτσιπάς
AP Photo/Mark J. Terrill

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας πρωταθλητής προετοιμάζεται για το Miami Open και προχώρησε σε ορισμένες αποκαλύψεις για τα πρώτα χρόνια της καριέρας του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ευελπιστεί ότι στο Masters του Μαϊάμι θα μπορέσει να δείξει κάτι καλύτερο από το Indian Wells, όπου αποκλείστηκε πρόωρα. Νωρίτερα, δεν είχε καταφέρει να αγωνιστεί στο Ακαπούλκο, λόγω προβλήματος τραυματισμού.

«Ελπίζω να παίξω χωρίς πόνο και απλώς να μπορέσω να βγω έξω και να δείξω κάτι διαφορετικό από το Indian Wells. Ελπίζω να παίζω και μην σκέφτομαι πολύ το χέρι μου», ανέφερε το Νο2 του ταμπλό στο «1000άρι» τουρνουά και συμπλήρωσε: «Η υγεία μου είναι το πιο σημαντικό πράγμα που θα μπορούσα να έχω στο τένις. Όταν αισθάνομαι υγιής, όλα μπαίνουν στη θέση τους. Απολαμβάνω τον εαυτό μου στο γήπεδο, γίνομαι δημιουργικός, μπορώ να κάνω το παιχνίδι μου και νιώθω ότι τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά. Αυτός είναι ο στόχος μου σ΄ αυτό το τουρνουά, απλά να παίξω χωρίς πόνο και να δω πώς θα ανταποκριθεί το χέρι μου αυτές τις επόμενες μέρες».

Επίσης, ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στις συνήθειες του και πώς εκείνες έχουν αλλάξει, σε σχέση με τα πρώτα του χρόνια στο Tour. Όπως είπε: «Είμαι πολύ ανοιχτός στο να είμαι λίγο πιο χαλαρός και όχι τόσο αυστηρός με τον εαυτό μου τα τελευταία χρόνια, συγκρίνοντας τον με εκείνον πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια όταν ξεκίνησα. Ήμουν εξαιρετικά πειθαρχημένος. Όχι ότι δεν είμαι τώρα, αλλά μερικές φορές μπορώ να τα παρατήσω. Για παράδειγμα, μπορεί να περνούσα δύο ολόκληρες εβδομάδες κλειδωμένος στο δωμάτιό μου και δεν πήγαινα πουθενά. Επιτρέπω στον εαυτό μου λίγη περισσότερη ελευθερία τώρα και νομίζω ότι με ωφέλησε πολύ και μου έδωσε την ευκαιρία να εξελιχθώ και ως άνθρωπος και να μην είμαι 100% επικεντρωμένος στο τένις κάθε εβδομάδα».

Σχετικές ειδήσεις