ΣΠΟΡ

Formula 1: Απαράδεκτη επίθεση Αλόνσο σε Χάμιλτον - «Έχει ασθενή μνήμη, μάλλον γερνάει»

Formula 1: Απαράδεκτη επίθεση Αλόνσο σε Χάμιλτον - «Έχει ασθενή μνήμη, μάλλον γερνάει»
AP Photo/Hussein Malla

Το διαχρονικό beef της Formula 1 ανάμεσα στους Φερνάντο Αλόνσο και Λιούις Χάμιλτον καλά κρατεί, με τον Ισπανό να μιλάει απαξιωτικά για τον Βρετανό οδηγό.

Η κόντρα των δύο παγκόσμιων πρωταθλητών κρατάει εδώ και πολλά χρόνια, με τις δηλώσεις, αλλά και κάποιες μάχες τους εντός πίστας να έχουν μείνει στην ιστορία της Formula 1.

Αφορμή για το νέο επεισόδιο αποτέλεσε η δήλωση του Λιούις Χάμιλτον μετά τις δύο νίκες της Red Bull στους δύο πρώτους αγώνες της φετινής σεζόν. Ο Βρετανός περιέγραψε το RB19 ως το πιο κυρίαρχο μονοθέσιο που έχει δει ποτέ στο άθλημα.

Ωστόσο, ο Φερνάντο Αλόνσο δεν έχασε την ευκαιρία να απαντήσει με άκρως απαξιωτικό τρόπο, στην προσπάθεια να επισημάνει πως μερικά από τα μονοθέσια της Mercedes που οδήγησε ο Χάμιλτον στο παρελθόν ήταν επίσης πολύ μπροστά από τα υπόλοιπα.

«Δεν συμφωνώ με αυτό», απάντησε αρχικά ο Αλόνσο κατά τη διάρκεια συνέντευξης στη γαλλική L' Equipe.

«Στη Σαουδική Αραβία, τερμάτισα 20 δευτερόλεπτα πίσω από τον Σέρχιο Πέρες και τον Μαξ Φερστάπεν, αλλά αυτός και ο Νίκο Ρόσμπεργκ ήταν ένα λεπτό μπροστά από εμάς τους υπόλοιπους το 2014 και το 2015. Μετά από δύο ή τρεις γύρους έριχναν την απόδοση για να σώσουν τους κινητήρες τους.

Έχει ασθενή μνήμη, μάλλον πρέπει να γερνάει», συνέχισε προκαλώντας θόρυβο!

Μάλιστα, δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί στις επιδόσεις του Χάμιλτον στη φετινή Formula 1, με το μονοθέσιο της Mercedes.

«Σε ένα κανονικό μονοθέσιο, παρατηρείς ότι έχει αδυναμίες. Παλιότερα, δεν χρειαζόταν να αγωνιστεί εναντίον κανενός, εκτός από μερικές φορές με τον ομόσταβλό του.

Είναι ο οδηγός με τις περισσότερες pole positions στην ιστορία της Formula 1, ωστόσο ο Τζορτζ Ράσελ είναι 2-0 μπροστά του σε αυτή την κατηγορία αυτή τη σεζόν. Δεν έχει ξεχάσει πώς να οδηγεί. Απλώς δείχνει πόσο το μονοθέσιο εξακολουθεί να είναι ένας ουσιαστικός παράγοντας», κατέληξε ο Φερνάντο Αλόνσο.

Πλέον, αναμένεται με ενδιαφέρον η απάντηση του Λιούις Χάμιλτον.