Στέφανος Τσιτσιπάς: Πτώση στην παγκόσμια κατάταξη - Στο Νο9 η Σάκκαρη

Newsbomb

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποχαιρέτησε νωρίς το Masters του Μόντε Κάρλο και έχασε δύο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη - Σταθερή η Μαρία Σάκκαρη.

Μετά από δύο συνεχόμενους τίτλους (2020 και 2021) και 12 νίκες σερί στο Μόντε Κάρλο, διαδρομή κατά την οποία έχασε μόνο ένα σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 6-2, 6-4 μετά από 70 λεπτά αγώνα από τον εντυπωσιακό Αμερικανό Τέιλορ Φριτζ (Νο 10), ολοκληρώνοντας στα προημιτελικά τη διαδρομή του στο Masters 1000.

Η αποτυχία να υπερασπιστεί τον τίτλο του και ο αποκλεισμός νωρίς σχετικά στη διοργάνωση είχε ως αποτέλεσμα να πέσει δύο θέσεις από το ranking της παγκόσμιας κατάταξης ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας. Συγκεκριμένα από την τρίτη θέση που βρισκόταν πριν από την έναρξη του τουρνουά, έπεσε στην πέμπτη.

Μάλιστα η ήττα από τον Τέιλορ Φριτζ του στέρησε 820 βαθμούς και πλέον ο Στέφανος Τσιτσιπάς είδε να τον ξεπερνάει στην κατάταξη ο Κάσπερ Ρουντ, ο οποίος ανέβηκε στο Νο3 και ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, που βρίσκεται πλέον στην τέταρτη θέση.

Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης της ATP παραμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ στο Νο2 βρίσκεται ο Ισπανός Κάρλος Αλκαράθ.

Στο τουρ των γυναικών, η Μαρία Σάκκαρη παρέμεινε στο Νο9 του ranking του WTA, με την Ίγκα Σβιόντεκ να βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Η αντίδραση που είχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τον τελικό

Με λίγες λέξεις σχολίασε από την πλευρά του ο Στέφανος Τσιτσιπάς την κατάκτηση του Masters 1000 στο Μόντε Κάρλο από τον Αντρέι Ρούμπλεφ.

Ο Ρώσος τενίστας επικράτησε με ανατροπή στον τελικό του Δανού Χόλγκερ Ρούνε (5-7, 6-2, 7-5), ύστερα από έναν αγώνα που κράτησε δύο ώρες και 35 λεπτά για να κατακτήσει το τρόπαιο στο πρώτο χωμάτινο τουρνουά ATP Masters 1000 στη σεζόν.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved