ΣΠΟΡ

Μαρία Σάκκαρη: Επική ανατροπή και πρόκριση στα ημιτελικά του Madrid Open

Μαρία Σάκκαρη
EPA/Juanjo Martin

Μαρία Σάκκαρη: Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια νίκησε 2-1 με ανατροπή (6(3)-7, 6-4, 6-2) την Ιρίνα – Καμέλια Μπέγκου και προκρίθηκε στις «4» του Madrid Open.

Οι δύο τενίστριες έδωσαν μια επική μονομαχία για περίπου τρεις ώρες, με τη Μαρία Σάκκαρη να παίρνει τη νίκη μολονότι έχασε το πρώτο σετ.

Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα της που θα αγωνιστεί στα ημιτελικά της Μαδρίτης, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Αρίνα Σαμπαλένκα. Η Λευκορωσίδα νίκησε με 2-1 σετ (2-6, 6-2, 6-1) τη Μαγιάρ Σερίφ από την Αίγυπτο.

Ο ημιτελικός της Σάκκαρη με τη Σαμπαλένκα είναι προγραμματισμένoς για την Πέμπτη (3/5) το απόγευμα στις 17:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports6HD.

Με τη νίκη επί της Μπέγκου η 27χρονη τενίστρια εξασφάλισε την άνοδο της στο Νο8 του κόσμου, ξεπερνώντας την Ντάρια Κασάτκινα. Το πρώτο σετ κράτησε 74 λεπτά(!), με την Ρουμάνα να το κερδίζει στο tie break με 7-3, ενώ το δεύτερο ξεκίνησε με τρία break. Τα δύο τα έκανε η Σάκκαρη, η οποία βρήκε ρυθμό κι έφτασε στην ισοφάριση, παίρνοντας το σετ με 6-4. Στο καθοριστικό σετ, η Μαρία έκανε break με το «καλημέρα», για να επικρατήσει τελικά με 6-2.

Σχετικές ειδήσεις