ΣΠΟΡ

Ξιφασκία: «Χάλκινη» η Γκουντούρα στη σπάθη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Ξιφασκια
Intime News

Ξιφασκία: Η Δώρα Γκουντούρα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας.

Η διοργάνωση έχει χαρακτήρα Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για τα ατομικά των τριών όπλων.

Με πέντε νίκες και μία μόνο ήττα στους ομίλους, η Ελληνίδα ξιφομάχος προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό. Πέρασε με «bye» στο ταμπλό των «64» και στις «32» νίκησε με 15-12 τη Βελγίδα, Γιολίν Κορτίν.

Στις «16» νίκησε με 15-14 τη Μαλγκορζάτα Κόζατσουκ από την Πολωνία, ενώ στα προημιτελικά η Γκουντούρα ξεπέρασε το εμπόδιο της Βουλγάρας, Γιοάνα Ιλίεβα, με 15-13 κι εξασφάλισε το μετάλλιο. Στα ημιτελικά, η Γαλλίδα, Μανόν Απετί Μπρουνέ νίκησε με 15-14 την Ελληνίδα αθλήτρια, η οποία έμεινε έτσι στην 3η θέση.

Επίσης στη σπάθη, η Δέσποινα Γεωργιάδου, είχε μια σχετικά καλή παρουσία στους ομίλους, με τέσσερις νίκες σε έξι αγώνες και πέρασε στη φάση των «32». Εκεί, έπεσε πάνω στην Ουγγαρέζα Πουστάι, η οποία νίκησε 15-9, με αποτέλεσμα η Ελληνίδα να καταλάβει την 23η θέση στη διοργάνωση. Η Μαρίνα Παϊζη με 5 ήττες στους ομίλους πήρε την 49η θέση.

Στο ξίφος ασκήσεως των ανδρών, ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος και ο Ηλίας Γιάννος Ρίζος δεν προκρίθηκαν στο κυρίως ταμπλό και ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στην 60ή και 67η θέση, αντίστοιχα.

Σχετικές ειδήσεις